Web Analytics
More
    Reklāma

    Zvaigzne ABC jau 10 gadus Latvijā izdod e-grāmatas

    Jaunākie raksti

    2020. gada martā Apgāds Zvaigzne ABC atzīmē pirmās publicētās e-grāmatas desmito dzimšanas dienu. Vērojot norises pasaules grāmatniecībā un sekojot līdzi tehnoloģiju attīstībai, 2010. gada 8. martā Zvaigzne ABC nāca klajā ar Lorensa Frīmena un Jura Rubeņa darbu “Krīzes iespējas. Meditācija kā dzīves līdzsvarošanas māksla” e-formātā. Izdevniecībai tas nozīmēja uzņemties jaunus riskus grāmatniecības nozarei saspringtā laikā (ekonomiskā krīze Latvijā, PVN izmaiņas), tāpēc prognozēt latviešu valodā lasošo interesi par e-grāmatām un līdz ar to šī formāta ilgtspēju nebija iespējams.

    Lai lasītājus ieinteresētu lasīt e-grāmatas latviešu valodā, Zvaigzne ABC jau kopš pirmās e-grāmatas publicēšanas mērķtiecīgi strādāja pie e-grāmatu skaita un tematiskās daudzveidības palielināšanas. Paralēli notika gan darbs ar autoriem, stāstot par e-grāmatām kā alternatīvu lasīšanas formātu, gan arī ar e-grāmatu lasītājiem, praktiski apmācot lietotājus izmantot pieejamās ierīces – datorus, planšetdatorus, e-grāmatu lasītājus – darbu lasīšanai. Piecu gadu laikā Zvaigzne ABC e-grāmatu piedāvājumā jau bija 1000 nosaukumu darbi, tāpēc savām interesēm atbilstošu lasāmvielu varēja atrast ikviens lasītājs.

    Reklāma

    Kopš 2012. gada Zvaigzne ABC e-grāmatas ir pieejamas arī Apple Books lietotnē (toreiz – iBookstore). Vēlāk ir bijušas arī Samsung Hub piedāvājumā (2013. gadā) un Fabula (sākotnēji – Fastr Books) e-grāmatu lietotnē. Zvaigzne ABC ir pirmā izdevniecība, kuras e-grāmatas kopš 2019. gada 7. janvāra ir pieejamas Kultūras informācijas sistēmu centra (KISC) administrētajā vietnē 3td.lv, kurā e-grāmatas attālināti savās ierīcēs var lasīt pašvaldību publisko bibliotēku reģistrētie lietotāji.

    “Desmit gadu laikā ir izveidojies stabils e-grāmatu cienītāju loks, kas novērtē iespēju lasīt jebkurā vietā, kā arī izmantot tehnoloģiju sniegtās iespējas (burtu palielināšana, ekrāna apgaismojums utt.). Nereti e-grāmatu lasītāji ir ārzemēs dzīvojošie, kuriem ir būtiski lasīt darbus latviešu valodā. E-grāmatu priekšrocības novērtē arī skolēni un studenti, kuri var piekļūt mācību e-grāmatām sev ērtā laikā,” min Sintija Buhanovska, Zvaigzne ABC digitālo materiālu nodaļas vadītāja.

    Šobrīd Apgāds Zvaigzne ABC piedāvā vairāk nekā 1600 e-grāmatu savā mājaslapā, kā arī vairāk nekā 600 e-grāmatu Apple Books lietotnē un 300 e-grāmatu pašvaldību publisko bibliotēku lasītājiem 3td e-grāmatu bibliotēkā.

    Vairāk par Zvaigzne ABC izdotajām e-grāmatām lasi šeit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    09.03.2020 11:36

    Atveru to 3td.lv a tur “502 Bad Gateway”. Laikam visi metās lasīt un salauza. Skaties, ko tu kursors izdarīji :D

    Kursors.lv
    09.03.2020 11:43
    Reply to  DMG

    Ak. No sirds atvainojos :|

    Reklāma