Web Analytics
More
    Reklāma

    Pagātnes elpa – pārnēsājams telefons ar “ripu”

    Jaunākie raksti

    Kosmosa zinātniece un inženiere no ASV radījusi pārnēsajamo mobilo telefonu, ar kuru iespējams tikai piezvanīt, kā arī to ir iespējams izdarīt ļoti īpatnējā veidā – ar jau pagātnē iepalikušo apļveida uzgriežamo ciparnīcu (angliski rotary cell phone), jeb ripu.

    Jā, ceru, ka jūs vēl atceraties, ka bija tādi mājas telefoni, kurus tautā saucām par “parastajiem telefoniem”, un numuru bija iespējams ievadīt ar speciālu apļveida uzgriežamo ierīci, kurā bija visi cipari no 0 līdz 9. Savos 26 gados es šādu telefonu personīgi atceros un zinātu, ko ar to darīt.

    Reklāma

    Džastīne Haupta (Justine Haupt) ir persona, kurai vienkārši nepatīk gara sarakstīšanās, izmantojot dažādas aplikācijas un sociālos tīklus, kas, iespējams, dažiem ir vienkārši dzīvības un nāves jautājums, tāpēc viņa izdomājusi izveidot mobilo tālruni, ar kuru to vienkārši nav iespējams darīt. Tīri teorētiski to tomēr varētu izdarīt, taču ar šādu ciparnīcu un sistēmu tas aizņemtu visai ilgu laiku, tāpēc tagad viņai ir iespēja atbildēt citiem, ka zinātniecei nemaz nav iespēju teksta ziņai.

    Avots: Justine Haupt

    Tā kā interese par šo hipsterīgo ierīci bijusi ļoti liela, tad Džastīne izveidojusi speciālu mājaslapu un dalījusies ar rasējumiem un slēgumiem, lai katram pašam būtu iespējams izveidot telefonu. Tur viņa dalījusies ar nelielu ierīces attīstības procesu, jo tā bijusi aprīkota arī ar 2G signālu, taču tā atbalsts jau ir ļoti niecīgs un sāk izzust, tāpēc tas bija jāmaina. Tāpat inženiere norādīja, ka dažādu ikdienas darbu darīšanai, informācijas meklēšanai vienkārši tiek izmantots dators, tiesa īpašais telefons ir aprīkots ar mazu e-ink displeju, kurš attēlos informāciju par neatbildētu zvanu.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    09.03.2020 09:39

    Neliela kļūda tekstā – inzēniere

    wils
    09.03.2020 11:57

    Opis mobile 60s laikam bij pa masīvu :) , nācās “kompakto” versiju izstrādāt.

    Reklāma