Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA atvērusi pieteikuma anketu jaunajiem astronautiem

    Jaunākie raksti

    Sākot no 2. marta ir iespējams pieteikties astronauta vakancei Nacionālajā aeronautikas un kosmosa administrācijā (NASA) Hjūstonā, taču uzreiz jāapbēdina visi vietējie sapņotāji, ka oficiāli ir jābūt Amerikas Savienoto Valstu rezidentam.

    Darba piedāvājums ir bez termiņa, kā arī pilna laika. Protams, ka ceļošana darba ietvaros norādīta vairāk nekā 76%, kas ir visai saprotami, ja uz kādu laiku nākas izbraukt ārpus Zemes. Algas apjoms ir sākot no gandrīz 105 tūkstošiem dolāru, kamēr 2019. gada ASV vidējā alga bija aptuveni 49 tūkstoši. Šis ļauj nedaudz vairāk izprast, cik tad pelna šādas profesijas veicēji, jo domāju, ka naudas summas varētu būt lielākas. Protams, pret ASV vidējo vismaz divas reizes vairāk, taču darba drošības risks arī ir ļoti augsts.

    Reklāma

    Turpinot par profesionālo pieredzi, tad kandidātām ir jābūt vismaz ar maģistra grādu kādā no zinātnes, tehnoloģiju, inženierijas vai matemātikas jomām (angliski STEM fields), jo kā jau video pauž esošie astronauti, tad šī profesija sevī ietver daudz mehānikas un tehnisko zināšanu. Tāpat augstāk novērtēt tiek arī zinātnieki, kuri var veikt dažādus pētījumus kosmosa apstākļos, jo pagaidām filozofiska domāšana atrodoties augstu debesīs var nenest tik lielu pienesumu sabiedrībai. Jābūt vismaz 2 gadu profesionālai pieredzei noteiktajās jomās.

    Šis ir jauns iesaukums Artemis programmas ietvaros, kura plāno 2024. gadā uz Mēness nogādāt astronautus, no kuriem viena noteikti būs sieviete. Taču jauniesaucami nebūs tieši tie, kuriem būs šāda iespēja, bet viņi piedalīsies lidojumos uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS), kā arī piedalīsies dažādos sagatavošanas posmos Mēness misijas nodrošināšanai. Iepriekšējā 2015. gada pieteikšanās periodā tika saņemti 18 300 pieteikumi, no kuriem tikai 11 ir oficiāli kļuvuši par astronautiem. Laika posmā no 1960. gada 350 cilvēki ir bijuši saukti par astronautiem, no kuriem 48 joprojām skaitās aktīvi.

    Ja cilvēks profesionāli atbilst nosacījumiem, kā arī būs veiksmīgi izpildījis interneta testu, tad nākamie soļi būs fizisko rādītāju pārbaude, jo šis darbiņš noteikti nav no vieglajiem. Nedrīkst aizmirst par to, ka klaustrofobijai šajā profesijā vietas nebūs.

    AvotsNASA
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma