Web Analytics
More
    Reklāma

    Beidzot oficiāli pieejams WhatsApp tumšais dizains

    Jaunākie raksti

    Ar jaunāko WhatsApp atjauninājumu 2.20.30 visiem iPhone lietotājiem, kuriem ir pieejama iOS 13 versija, ir tā lieliskā iespēja baudīt acīm tīkamo lietotnes tumšo režīmu, par kuru jau esam rakstījuši iepriekš. Tāpat sākot ar Android 9 to iespējams oficiāli lietot ar šo operētājsistēmu aprīkotajās ierīcēs, neizmantojot Beta versiju.

    Tumšais dizains ir samazinājis ekrāna spilgtumu, kāds rodas, lietojot jau ierastos zaļos lietotnes toņus. Šajā versijā ir izmantota speciāls tumši pelēks fona krāsojums, “biezāka” zaļā toņa fons, kā arī specializēta baltā krāsa, kas kopējā kombinācijā samazinās atšķirīgos kontrastus un ļaus ērtāk lasīt ziņas.

    Reklāma

    Avots: WhatsApp. Tumšais dizains Android
    Avots: WhatsApp. Tumšais dizains iOS

    WhatsApp kā viena pēdējām no Facebook grupas lietotnēm iesoļojusi šajā krāsu paletē, kura jau iepriekš bija pieejams gan Messenger, gan Instagram aplikācijām. Izskatās, ka reklāmas video filmējusies paša Marka Zakerberga sieva un reperis Drake.

    https://www.youtube.com/watch?v=DoPYlgsEKvk&feature=emb_title

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    tumsas mode
    04.03.2020 09:14

    Cik tad iphonu modeļu jau izmanto OLED ekrānu? Ar LCD tumšais režīms tik vien kā lidmašīnā iepriecinās blakussēdošos, putumsā nespīdot sejā tiem kas mēģina iemigt. Spekulācijas par labvēlīgu ietekmi uz pašu lietotāju, cik redzu, nav pamatotas ar pētījumiem. Gribi dziļu miegu – vakarā pastaigājies, nevis sēdi telefonā)

    Manuprāt, tas arī parāda mobilo sistēmu sadrumstalotību un slikto pārvaldību – tumšo režīmu varēja un vajadzēja realizēt sistēmas līmenī, nevis atstāt katra lietojuma izstrādātāju ziņā.

    04.03.2020 09:36
    Reply to  tumsas mode

    Savukārt uz Andra, kuram patiešām ir OLED, šie ir uztaisījuši pelēko ne tumšo režīmu, pilnībā izslēdzot jebkādu jēgu no tā pasākuma.

    Rihards Veters
    04.03.2020 09:38
    Reply to  tumsas mode

    OLED ekrāni ir šādiem iPhone modeļiem:
    iPhone X;
    iPhone XS/XS Max;
    iPhone 11 Pro/Pro Max;

    Jānis
    05.03.2020 09:51
    Reply to  tumsas mode

    “Manuprāt, tas arī parāda mobilo sistēmu sadrumstalotību un slikto pārvaldību – tumšo režīmu varēja un vajadzēja realizēt sistēmas līmenī, nevis atstāt katra lietojuma izstrādātāju ziņā.”
    Sanāk, ja es uztaisu aplikāciju, kur fons ir gaiši rozā krāsā, tagad sistēmai vajag automātiski salauzt manu aplikāciju un uzlikt melnu background’u? Izskatās, ka tu neko nesaproti

    “Gribi dziļu miegu – vakarā pastaigājies, nevis sēdi telefonā)”
    Par šo gan piekrītu, nekādi balti vai melni ekrāni miegu neietekmē, bet gan telefona nelietošana ietekmē.

    tumsas mode
    05.03.2020 10:08
    Reply to  Jānis

    Pieejas ir dažādas, man tuvāka ir tā, kas ļauj lietotājam pašam sakonfigurēt krāsas, pat ja tā ir violeta uz oranžās. Salauzt aplikāciju – tas būtu par tās funkcionalitātes izmaiņām. Krāsu pielāgojumi ir viens no laba GUI principiem.

    Tava pieeja, kas paredz izstrādātāja noteiktās krāsas, vairāk piederētos subsidētām iekārtām, kuras lietotāji saņem par baltu velti un atpelna tās, lietojot nepielāgojamu softu un skatoties neatslēdzamas reklāmas.

    hmmm :)
    04.03.2020 09:45

    Vai tas ir kāds programēšanas saniegums, ko whatsapp ir sanieguši pirmie?
    Vai tad tas ir ļoti sarežģiti iestrādāt 100 un 1 dažādu krāsas izvēli ?

    Mārtiņš
    04.03.2020 09:46

    Vakara lietošanai varbūt tas der, bet ir divi BET:
    – tumsā ir jāguļ, nevis jālieto telefons
    – pēc tam, kad pamanīju sev negatīvus blakusefektus no tumšā režīma, pameklēju pētījumus par šo tēmu. Un diezgan loģiski – izrādās, ka tumšā tēma var radīt lielāku acu nogurumu nekā normālais režīms. Tāpēc, ka cilvēka acs ir evolucionējusi tā, lai skatītos apstākļos, kad apkārt ir gaišs un fokusa mērķi ir tumšāki uz pārējā fona, bet ne otrādi.

    Nezinu, kā citiem, bet man dienas laikā lietot tumšās tēmas ir praktiski neiespējami. Pāris minūtes palasot gaišu tekstu uz tumša fona, acīm rodas kaut kas līdzīgs bēdīgi slavenajai OLED iedegšanas problēmai – tikko nākas pārslēgties uz kaut ko gaišu, tā gar acīm ņirb “iedegušie” burti un tumšas joslas. Un diemžēl nav iespējams pārslēgt visu pasauli uz tumšo režīmu – ir gan jānovērš skats no datora un jāskatās uz apkārtējo vidi, kur viss ir gaišs.

    Tomēr ir arī daži “aptumšošanas pasākumi”, ko bez problēmām lietoju – monitora spilgtumu pieregulēju, lai tas atbilst apkārtējai videi, un arī izmantoju Night Mode uz 40%, jo acīm labāk patīk tāds silti balts fons.

    hmmmm :)
    04.03.2020 10:03
    Reply to  Mārtiņš

    Kaut kur ir lasīts, ka kinoteātros labāk, lai filmām titri būtu balti burti uz melna fona. Tā acis nogurstot mazāk. Melnbaltajām filmām, vairumām tā ari ir.
    Bet es nesaku ka tā ir taisnība.

    Eerks
    04.03.2020 20:44

    Tas ir labi, bet kad beidzot feisbūks būs melns? Mesendžeris jau sen kā ir.

    Eerks
    04.03.2020 20:46

    Bet tā vispār labi, ka beidzot visi ir aizdomājušies. Pat kursoru iespējams padarīt tagad melnu caur chrome:flags.

    Reklāma