Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft atbalstīs pāvesta radīto mākslīga intelekta ētikas kodeksu

    Jaunākie raksti

    Romas Katoļu baznīca 28. februārī prezentējusi nelielu dokumentu “Rome Call for AI Ethics“, kurā īsumā norādīts uz kādiem principiem būtu jābalstās mākslīgajam intelektam (AI), lai tas patiešām palīdzētu un būtu līdzās cilvēkiem, bet ne tos aizstātu. Šādu iniciatīvu atbalsta arī kompānijas Microsoft un IBM.

    Dokumentā ir izcelti 6 virzieni – caurskatāmība, iekļaušana, atbildība, objektivitāte, uzticamība, kā arī privātums un drošības -, kas ir cilvēku ētikas pamatvērtības, kā arī tieši šī caurskatamība ir viens no punktiem, par ko spriež arī Eiropas Parlaments, kura plāno izveidot kopējas Eiropas mākslīgā intelekta vadlīnijas.

    Reklāma

    Tas ir tāpēc, ka šie dažādie algoritmi un lēmumi jau šobrīd tiek atstāti vien pilnīgi sausu datu ziņā, tāpēc tie nedrīkst izlemt ļoti svarīgas lietas, kad runa ir par cilvēku dzīvēm. Acīmredzami 2020. gads iezīmēs dažādu institūciju aktīvāku iesaisti šo robežu noteikšanā, kā tad mākslīgajam intelektam būtu jādarbojas. Dokumentā īpaši izcelta sejas atpazīšanas tehnoloģija, par kuras esamību un izmantošanu cilvēkiem noteikti būtu jāzina, kā arī izmantošanai būtu jābūt precīzi pamatotai.

    Pāvesta tikšanās ar Microsoft prezidentu Bredu Smitu 2019. gada 13. februārī

    Frančesko Rossi (Francesco Rossi), kurš atbild par IBM AI ētiku, piebildis, ka Vatikāns nav eksperti šajā tehnoloģijā, bet tieši sadarbībā ar viņiem ir iespēja izglītot sabiedrību un sniegt informāciju par mākslīgā intelekta nozīmi kopējā ieguvumā. Tāpat arī Microsoft pārstāve norāda, ka AI nemaz nav radīts, lai aizstātu dzīvu cilvēku, bet gan lai abi darbotos līdzās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma