Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung jaunie S20 sērijas telefonu būs aprīkoti ar drošības mikroshēmu

    Jaunākie raksti

    Februāra sākumā prezentētie Samsung Galaxy S20 sērijas tālruņi ir pirmie, kurus ražotājs apgādājis ar telefonā esošu drošības čipu, sekojot gan Apple (Secure Enclave), gan Google (Titan-M), kuri jau kādu laiku aizsargā privāto informāciju tieši telefonā pateicoties šādam risinājumam.

    Apmeklējot vietējo prezentāciju Latvijā, šī mikroshēma tika pieminēta, jo datu drošība mūsdienās ir jājamzirdziņš, bet kaut kā tikai tagad piefiksēju, ka Samsung gadījumā šis ir pirmais šāda veida risinājums, ko izmanto Samsung. Tātad liels notikums šim telefonu ražotājam un tā lietotājiem. Tas ir nosaukts pavisam vienkārši par drošības elementu (angliski secure element) un ar to ir aprīkoti visi 3 jaunie modeļi.

    Reklāma

    Jaunais drošības elements uzglabās PIN kodus, paroles, kā arī kriptovalūtas datus, taču nav precīzi paziņots, vai tas attieksies arī uz biometriskajiem datiem kā pirkstu nospiedums vai sejas attēls. Balstoties uz speciālo drošības novērtēšanas līmeni IT produktiem (evaluation assurance level), šis Samsung veikums saņēmis 5. līmeni no 7, kas ir ļoti augsta atzīme. Šāds čips ir drošāk pasargāts pret dažādiem vīrusiem, jaudas traucējumiem, kā arī lāzera uzbrukumiem. Samsung plāno pārdot drošības elementu arī citiem telefonu ražotājiem.

    AvotsSamsung
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bils
    28.02.2020 18:22

    Tā tas ir, jau pirmajos soļos, telefons prasa piekrist konfidencialitātes noteikumiem, sakarā ar datu drošību.

    Krotow
    28.02.2020 22:05

    Ja telefonu izmanto kā elektronisko atslēgu, e-paraksta un maksājumu karti, iebūvēta dzelziskā šifrēšana un EMV karte ir loģisks papildinājums.

    Guntis Kalns
    01.03.2020 00:10

    Kas ir lāzera uzbrukums telefonam?

    Reinis Rozitis
    01.03.2020 00:46
    Reply to  Guntis Kalns

    Iespējams tas domāts ar salīdzinošo nesen publiskoto “caurumu” (https://lightcommands.com/), kad gudrajiem asisstentiem (google home, alexa, siri u.c.) var ar lāzera staru attālināti var “kustināt” mikrofona membrānu, lai nosūtītu komandas. (kā praktisks piemērs bija, piemēram, atvērt garāžas durvis)

    Nezinu kā un vai konkrētais čips to maina (jo ievainojamības iemesls ir mikrofons) un pretēji “gudrās mājas” iekārtām, telefoniem parasti nav vienmēr ieslēgta balss komandu saņemšana (kā arī salidzinoši reti tie ir stacionārā stāvoklī).

    Reklāma