Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon brīdina tirgotājus nepacelt sejas masku cenas koronavīrusa dēļ

    Jaunākie raksti

    E-komercijas gigants Amazon ir informējis pārdevējus, lai tie neizmantotu notiekošo krīzes situāciju saistībā ar koronavīrusu un neadekvāti nepaaugstinātu cenas tieši aizsargājošajām sejas maskām, jo dažu komplektu cena ir trīskāršojusies un pat četrkāršojusies.

    Šāds brīdinājums saistīts ar Amazon godīgas cenas politiku, kura nosaka, ka izplatītāji platformā nevar piedāvāt neadekvāti augstas cenas, salīdzinot ar jau iepriekš piedāvātajām Amazon sistēmā, lai tas neietekmētu pircēju uzticību un negatīvi neierobežotu tos. Sejas masku pieprasījums ir ļoti strauji pieaudzis un pārdevēji redz iespēju kā nopelnīt.

    Reklāma

    100 sejas masku iepakojums no firmas Kidirt šobrīd maksā 14,99 USD, bet iepriekš 4,99 USD. Tiek pieminētas arī populārās N95 sejas maskas, par kuru pielāgošanas iespējām rakstījām iepriekš. Tāpat zināmās firmas 3M produkcijas komplekts pieaudzis no 15 USD līdz 60 USD par 20 sejas maskām (tās pat vairs nav pieejamas). Jāatzīmē, ka šos brendus pārdod trešo pušu izplatītāji, kas nozīmē, ka pats ražotājs bieži vien nemaz nav saistīts ar šīm cenām un nevar ietekmēt šādu situāciju, jo tā ir vienkārši tālākpārdošana.

    Gandrīz visos ASV štatos ir izdoti speciāli likumi, kuri aizliedz tirgotājiem ļaunprātīgi celt cenas tādiem produktiem kā ūdens un medikamenti, ja ir notikusi liela katastrofa vai nelaime. Par to pienākas lieli naudas sodi un var pat nonākt aiz restēm.

    Pagājušajā nedēļā platformā YouTube parādījās ASV žurnālistu veidota filma par to, kā Amazon ir uzbūvējusi impēriju un sava veida monopolu, un kāds ir uzņēmuma šī brīža spēks. Tiem, kuriem interesē Bezos un Amazon, iesaku veltīt šīs 2 stundas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    27.02.2020 11:51

    un kur tad brīvais tirgus, ASV liekuļi?
    maskas LV un Eiropas piegādātājiem arī ir beigušās, vismaz mazumtirdzniecībā. interesanti, ko darīs slimnīcas un ārsti?

    liel kulis
    27.02.2020 12:53
    Reply to  digitalk

    Liekuļi…?!? Varbūt tomēr sociāli atbildīga valsts?
    Jeb tu neredzi atšķirību starp peļņu no neobligāta gadžeta, ko pērk tāpēc ka ir lieka nauda un peļņu no medicīniskas preces pandēmijas laikā (PVO runā nu jau par pandēmiju, laikam izplatība atbilst kritērijiem).

    Protams, īstas katastrofas gadījumā pirks un pārdos visu, bet pagaidām valdība saglabā kontroli un var veikt savu primāro funkciju – darboties sabiedrības labā. Ja šobrīd sabiedrības interesēs ir fiksēt masku cenu, tad kāpēc nē? Ja jau var noslēgt ielu satiksmei, lai sarīkotu koncertu vai atsavināt īpašumu ceļu izbūvei, tad kāpēc ne ierobežojums uz maskas cenu?

    LAN
    27.02.2020 13:14
    Reply to  liel kulis

    Problēma jau nav ar pārdošanu, bet gan ar ražošanu. Ja Amazon mākslīgi fiksē cenu maskām, tad tās izpirks un varēsi pa dārgo tās iegādāties vienīgi ss.com

    27.02.2020 13:19
    Reply to  liel kulis

    kāds sakars valsts pieņemtajiem ierobežojumiem ar liekuli Bezosu, kurš savas kabatas dēļ dara visu, bet tagad rāda cēlu ģīmi?

    liel kulis
    27.02.2020 12:59
    Reply to  digitalk

    ak jā, Krievija arī regulē masku cenas. Ākstās līdzi tēvocim Semam vai otrādi, padeva priekšzīmi?
    Publika pieprasa Vīndedža karikatūru ar kariķētu Bezosu maskā un cilindru uz galvas, turot pie ķēdes vendorus, kam katrā rokā pa maisam ar $$ zīmēm.

    Reklāma