Web Analytics
More
    Reklāma

    AirPods Pro tiek izmantotas pētījumā par skaņu

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada novembrī Apple uzsāka jaunu iniciatīvu dažādu ar cilvēka veselību saistītu datu iegūšanā, prezentējot speciālu aplikāciju Apple Research, kura ar iPhone un Apple Watch palīdzību ļāva iegūt dažādus lietotāju mērījumus. Nu pulciņam pievienosies bezvadu austiņas AirPods Pro, kuras ļaus koncentrēties tieši uz skaņu vērstajos eksperimentos – Apple Hearing Study.

    Kad pirmoreiz tika izlaista Research aplikācija, apkārtējās skaņas tika iegūtas caur iPhone mikrofonu, kā arī Noise lietotni uz Apple Watch, taču nu būs iespējama precīzāka trokšņu analīze, izmantojot tieši austiņās iebūvētos mikrofonus, kuri nosaka apkārtējā trokšņa līmeni.

    Reklāma

    Tieši šādā veidā būs iespējams redzēt vai austiņu lietošana padara cilvēkus kurlākus, kā arī kāda ietekme uz to ir tieši apkārtējām skaņām. Visi iegūtie dati ir pieejami vienīgi iesaistītajām organizācijām, kuras ir saņēmušas pielaidi no Apple, kā arī pats lietotājs ir atļāvis pieeju tiem. Šis viss saistīts ar kompānijas Apple veselības pētījumiem, kuru ietvaros vēl notiek cilvēka kustību un sirdsdarbības analīze, kā arī sievietes veselības pētījumi. Par skaņas un dzirdes rezultātiem atbildīga ir Mičiganas universitāte.

    Šāda iespēja gan ir pieejama tikai ASV tirgum, tāpēc Research aplikācija nemaz nav pieejama, ja iPhone reģions ir Latvija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    27.02.2020 13:01

    Vismaz man austiņu aktīvā trokšņu slāpēšana palīdz nepalikt kurlam.

    KKTK
    27.02.2020 13:10

    Vai tad eipls zina visas valodas, lai zinātu cik bieži cilvēks pārjautā nesadzirdētu jautājumu?

    Reklāma