Web Analytics
More
    Reklāma

    Vecā McDonald’s eļļa lieliski noder 3D printeros

    Jaunākie raksti

    Toronto universitātes pētnieki nākuši klajā ar paziņojumu, ka 3D printeru izejmateriāls izgatavojams no vecas frī kartupeļu eļļas. Turklāt McDonald’s bijis vienīgais lielais ēdināšanas uzņēmums, kas bijis gatavs sadarboties ar zinātniekiem.

    Ideja par jaunu 3D drukas materiālu radusies, jo esošie izejmateriāli ir ļoti dārgi, plastmasas cena var sasniegt pat 500 dolārus litrā. Pētnieki uzmanīgi izanalizējuši dažādus citus materiālus, lai aizvietotu dārgo plastmasu, un izrādījies, ka ļoti līdzīga molekulu struktūra iegūstama no vecas cepamās eļļas.

    Reklāma

    Diemžēl visi tuvējās apkārtnes restorāni atteicās sadarboties ar zinātniekiem, vienīgi McDonald’s atsaucās aicinājumam piegādāt veco frī kartupeļu eļļu.

    Eļļu, protams, nākas izfiltrēt un apstrādāt, bet tā ir izmantojama 3D drukai. Tiek lēsts, ka šāds 3D printēšanas izejmateriāls, kad to sāks ražot komerciālos apmēros, izmaksās aptuveni 30 centus litrā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    24.02.2020 12:06

    Ja kāds uzņēmums vēlas patestēt friteru eļļas kvalitātes testeri (par atsauksmi) – jautājiet man vai SnapTest.LV SIA. Pieejami uz pirkšanu vai nomu.

    Reklāma