Web Analytics
More
    Reklāma

    JPEG nākamo attēla kodeku izstrādās ar mākslīgā intelekta palīdzību

    Jaunākie raksti

    Joint Photographic Experts Group (JPEG) komiteja, kas uztur dažādus JPEG attēlu standartus, sākusi izmantot mākslīgo intelektu, lai būvētu jaunu attēlu kompresijas metodi. Jau pagājušajā gadā šī programma tika nodēvēta par JPEG AI.

    JPEG, protams, nāksies ļoti veikli tikt galā ar attēla kompresijas uzlabošanu, jo jau šobrīd neskaitāmi tīmekļa resursi pāriet uz Google WebP, kas piedāvā daudz efektīvāku attēla kompresiju. WebP piedāvā aptuveni 25% līdz 34% efektīvāku attēla kompresiju, tātad arī par gandrīz trešo daļu samazinās tīmekļa vietnes apskatei nepieciešamais pārsūtāmo datu apjoms.

    Reklāma

    Mani novērojumi ikdienā gan norāda, ka reālos apstākļos WebP attēla datne mēdz būt divas un pat 2.5 reizes vieglāka par JPEG datni. Es gan pārlieku necenšos strādāt pie izmeklētu attēlu kompresijas metožu pielietošanas. Šobrīd tikai Apple ierīces rada problēmas, lai WebP būtu ērti izmantojams ikdienā.

    Vēl 2017. gadā Netflix izveidoja video kompresijas kodeku ar mākslīgā intelekta palīdzību, lai attīstības tirgos (piemēram, Indijā) piedāvātu video straumēšanu ar mazākiem pārraidīto datu apjomiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma