Web Analytics
More
    Reklāma

    Jau 2021. gadā SpaceX varētu nogādāt kosmosā pirmos privātos klientus

    Jaunākie raksti

    Īlona Maska radītā kompānija SpaceX ir noslēgusi sadarbību ar uzņēmumu Space Adventures, lai jau 2021. gadā debesīs palaistu pirmos kosmosa tūristus no Amerikas kontinenta, kas jau kādu laiku nav ticis darīts, jo šobrīd visa cilvēku satiksme notiek caur Krievijas kosmodromu ar Soyuz raķeti.

    Šis iezīmē gan jaunas ēras sākumu, kurā privātajiem klientiem ir iespēja pavadīt 5 dienas orbītā, kā arī cilvēku kosmosa lidojumu atgriešanos pilnībā ASV radītā raķetē, jo SpaceX ražotais Crew Dragon šobrīd ir ceļā uz oficiālu atzīšanu, lai ar to beidzot varētu lidot pirmie astronauti. Tas būs jauns ieraksts vēsturē, kurā tieši privātā kompānija veiks šādu pārvadājumu, kaut arī speciālās kapsulas radīšanas un izmēģinājuma process nav bijis pavisam tikai rozēm kaisīts, jo tā eksplodējusi pēc atgriešanās no Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS).

    Reklāma

    Acīmredzot Space Adventures loma šajā piedāvājumā būs cilvēku sagatavošana lidojumam, jo kompānija jau līdz šim ir sagatavojusi 7 privātos klientus, kuriem ir bijusi iespēja iziet atklātā kosmosā. Pēc apraksta noprotams, ka jau šobrīd ikvienam, kuram ir rocība, ir iespēja aizlidot uz SKS un iziet kosmosā, jo visu treniņu un sagatavošanās procesu nodrošina minētā kompānijā. Tiesa precīzas izmaksas ir zināmas vien pēc pieprasījuma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    20.02.2020 14:34

    atgriešanās no SKS nav nekādi tieši saistīta ar eksploziju dzinēju statiskā testa laikā.

    Artūrs Gabliks
    20.02.2020 17:01

    Heņka, kapsula eksplodēja testa laikā 😁

    Reklāma