Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla šobrīd nevar turpināt darbus pie Vācijas Gigafactory būvniecības

    Jaunākie raksti

    It kā tik ļoti zaļā Tesla nemaz nav tik zaļa – vismaz uz laiku apturēts darbs pie Vācijas Gigafactory būves. Berlīnes-Brandenburgas administratīvā tiesa likusi pārtraukt sagatavošanās darbus Vācijas Gigafactory celtniecībai, jo pret šādu soli protestē dabas draugi.

    Vācijas Gigafactory celtniecībai nāktos izcirst mežu, tiesa apturēja darbus trīs dienas pirms vīriem ar zāģiem bija paredzēts doties mežā. Tiesa gan vienlaikus uzsvērusi, ka darbi apturēti tikai tāpēc, lai cīņa par kokiem nenotiktu jau pēc to izciršanas – nekāds spriedums un attiecīgi liegums Tesla šobrīd nav piemērots.

    Jau iepriekš par Vācijas Gigafactory celtniecību nebija sajūsmā vietējie iedzīvotāji. Tesla Gigafactory automašīnu ražošanā izmanto milzīgu ūdens daudzumu, kas varētu apkārtnē sausākos gada mēnešos radīt problēmas ar dzeramā ūdens pieejamību.

    Arī VW paziņojis, ka grasās Volfsburgas automašīnu ražotnei atteikties no enerģijas, kas tiek iegūta no akmeņogļu sadedzināšanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    17.02.2020 12:20

    Mazie zaļie grētasdraugi ir nožēlojami divkoši. No vienas puses negrib auto ar iekšdedzes dzinējiem, kas piesārņo gaisu un veicina siltumnīcas efektu. No otras puses par rūpnieciskām vajadzībām stādītas priežu audzes nocirpšanu vietā, kur celt videi draudzīgāku elektrisko auto rūpnīcu un nodrošināt darba vietas vietējiem iedzīvotājiem, gatavi griezt rīkles. Cerams, ka vācieši neizdarīs kā ar Ozolsalas celulozes rūpnīcu, kur tā vietā, lai liktu izmantot videi draudzīgas tehnoloģijas, nogrieza projektu vispār un palika bez nodokļiem un darba vietām vietējiem.

    Skābene
    17.02.2020 13:23
    Reply to  Krotow

    Ne jau dabas draugi tur protestē, bet vācu autobūves industrija, kas slēpjas aiz zaļajiem. Domājat, ka Latvijā dabas draugi baigi par LIDL veikaliem sākuši satraukties un apstrīdēt būvatļaujas? Ne nu tie Lidl veikali kaitīgāki dabai, kā Rimčiki un Maximas, bet redz pret Lidlu zaļie cīnās, bet pret citiem veikaliem neprotestē.
    Kandavā arī vienai tantei kartodroma troksnis traucēja, bet tagad jau tai pašai tantei Biķernieku trase par skaļu. Sakritība? :D

    digitalk
    17.02.2020 13:35
    Reply to  Skābene

    bet tie IR ‘dabas draugi’. organizētais zaļums, kā ‘greanpiss’, jau sen ir pārvērties par izdevīgu biznesu. zaļie teroristi ir arī pērkami, kā Lienes ielas meitenes, pieņem pasūtījumus tā sacīt.

    zaģis
    17.02.2020 18:32
    Reply to  digitalk

    Pēc IG bildēm vīri jau 3 dienas bija zāģējuši mežu un rakstija ka 300 ha mežu bija paredzēts nozāģēt.

    Andris
    17.02.2020 16:48

    Žurkas viena otru nograuž. Nav nekas neparasts.

    Aigi
    18.02.2020 08:44

    Neliela aizķeršanās, lai Vācija iegūtu papildus kaut ko no Tesla. Vācijas ekonomika pašreiz ir stagnācijā un nevar atļauties zaudēt tik lielu investoru. Tā kā Tesla Vācijā būs un tur vietējiem būs maza teikšana.

    Reklāma