Web Analytics
More
    Reklāma

    eAgronom ievieš mākslīgā intelekta atbalstītas agrobiznesa konsultācijas

    Jaunākie raksti

    Lauksaimniecības pārvaldības rīks eAgronom sāk piedāvāt jaunu mākslīgā intelekta atbalstītu pakalpojumu “AIA” – neatkarīgas agrobiznesa konsultācijas graudkopības uzņēmumiem.

    AIA (Agribusiness Intelligence Advisory, no angļu val.) ir mākslīgā intelekta atbalstīts pakalpojums, kurā tehnoloģijas apvienojas ar agronomiem-konsultantiem, kam ir vairāku desmitgažu pieredze lauksaimniecības nozarē. AIA pakalpojums dod zemniekiem iespēju apspriest un plānot sava uzņēmuma darbības ar pieredzējušiem agronomiem-konsultantiem (piemēram, augseku, mēslošanas plānu, budžetu, finanšu analīzi, u.c.). Konsultanti izmanto mākslīgā intelekta rīkus, lai palīdzētu lauksaimniekam pieņemt veiksmīgākus lēmumus un sniegtu situācijai atbilstošākus padomus.

    Reklāma

    Pēc eAgronom dibinātāja Robina Saluoksa teiktā, konsultanti ir pilnībā neatkarīgi. “Sniedzot AIA pakalpojumu nav interešu konflikta – eAgronom negūst peļņu, pamatojoties uz lauksaimnieku iepirkto produktu daudzuma. AIA izvērtē lauksaimnieka uzņēmumu kopumā un koncentrējas uz tā peļņu, ne tikai ražu. Tas palīdz lauksaimniekam sasniegt augstākus rezultātus ar jau esošajiem resursiem”, tā Saluoks.

    AIA sniedz gan tiešsaistes konsultāciju pakalpojumus, gan personīgas konsultantu vizītes uz vietas saimniecībā. “Jaunais pakalpojums ir saistīts ar eAgronom programmu. AIA analizē tur ievadītos datus, kas konsultantam sniedz patiesu un pilnvērtīgu ieskatu tajā, kas notiek saimniecībā, un nodrošina to, ka agronoms var sniegt atbilstošus ieteikumus,” apgalvo Saluoks.

    AIA pakalpojums jau kopš oktobra tiek piedāvāts arī Igaunijā, kur eAgronom līdzdibinātājs Stenvers Jerku ir bijis atbildīgs par projekta uzsākšanu. “Tā kā AIA projekts bija veiksmīgs Igaunijā, mēs nolēmām to ieviest arī Latvijā, lai paplašinātu savu darbību un izmantotu informāciju arī no citām valstīm, kas savukārt ļautu mums turpmāk attīstīt AI (mākslīgā intelekta) rīkus” sacīja Stenvers.

    Līdz šim eAgronom Latvijas lauksaimniekiem ir bijis pazīstams ar savu lauksaimniecības pārvaldības pārlūkprogrammu, ko izmanto jau vairāk kā 150 saimniecību Latvijā un vairāk kā 1200 saimniecību citās Eiropas valstīs.

    eAgronom ir Igaunijā dibināts jaunuzņēmums, kas kopš 2016. gada piedāvā lauksaimniecības pārvaldības pārlūkprogrammu graudkopjiem. eAgronom atbrīvo lauksaimnieku no papīra atskaitēm un nodrošina vienkāršāku saimniecības darbu plānošanu un izpildi. Šobrīd eAgronom ir pieejams Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Rumānijā, Čehijā un Kanādā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma