Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD sola labot Radeon videokaršu radītās “melnā ekrāna” problēmas

    Jaunākie raksti

    Pēdējā pusgada laikā mēs esam notestējuši divas AMD Radeon RX 5700 XT videokartes un abos gadījumos mūsu pieredze ar tām nav bijusi līdz galam ideāla. Proti, tās piedāvā ļoti patīkamu veiktspējas un cenas attiecību, taču reizē arī nedarbojas 100% stabili. Gigabyte Radeon RX 5700 XT GAMING OC 8G vispār izrādīja dažādas nestabilitātes problēmas uz vairākām dažādām sistēmām un to nācās vest atpakaļ uz veikalu nodot garantijas remontā. Ar PowerColor Red Devil Radeon RX 5700 XT veicās labāk, taču arī ik pa laikam tīmekļa pārlūkā Facebook vai YouTube video spēja padarīt melnu visu atvērto cilni.

    Beidzot AMD publiski atzīst, ka šī ir problēma, kas operatīvi jārisina un Reddit forumā aicina aizpildīt aptauju aprakstot, kādos apstākļos ir piedzīvots melns ekrāns. AMD pārstāvis gan foruma ierakstu ir noformējis tā, ka tiek pieņemtas atsauksmes par Navi (RX 5000) sērijas produktiem, taču internetā var lasīt, ka Radeon videokaršu nestabilitāte ir meklējama krietni senākā pagātnē.

    Reklāma

    Kāda ir tava pieredze ar AMD Radeon videokartēm, īpaši Navi paaudzes produktiem? Kuru videokarti tieši izmanto un vai esi novērojis kaut kādas problēmas? Vai tās ir izdevies atrisināt paša spēkiem?

    Iespējams tev var noderēt šādi padomi, kā var mēģināt risināt šo problēmu:

    • Ar DDU (Display Driver Uninstaller) pilnībā noinstalē displeja draiverus un uzstādi tos no jauna.
    • Programmās, kas izmanto dzelzisko grafikas paātrinājumu (hardware acceleration) jāizslēdz šo funkciju. Tas attiecas uz tīmekļa pārlūkiem vai citām programmām, ko varam izmantot pat fona režīmā.
    • Sistēmplates BIOS iestatījumos videokarti iestati PCIe 3.0 režīmā.
    AvotsGuru3D
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    14.02.2020 19:18

    Darba ir AMD/ATI FirePro W9100, tikai un vieniigi pozitivas atsauksmes. Nav problemas shadaa zinja. Bet shis laikam neskaitas.

    Uldis Valters
    14.02.2020 19:21

    Iespējams,ka tik vērts ir stabilitātes ziņā viss AMD pēdējā laika MEGA izrāviens!?:)

    Krotow
    14.02.2020 20:35
    Reply to  Uldis Valters

    Tev Intel maksā, vai?

    14.02.2020 20:09

    es laikam nepiedzīvošu brīdi, kad AMD videokartēm zem windozes izdosies pierādīt savu vērtību spēļu jomā. kopš pirmsākumiem atdeva draiveru rakstīšanu svešās rokās, pēc tam gadus desmit cīnījās ar pašu parakstītā līguma ierobežojumu sekām, tad atkal atdeva rakstīt draiverus uz malu — lai viņi iet dēt ar saviem puskoka lēcēja risinājumiem.

    Krotow
    14.02.2020 20:48

    Vienam AMD kartes strādā labi, citam ne visai… Nav arī brīnums – pēdējā desmitgadē Intel un Nvidia esot lielākajai tirgus daļai, šiem abiem arī krietni biežāk nācās labot dažādas nebūšanas un uzkrāta attiecīgi lielāka pieredze, kā vispasaules PC ierīču bardakā visam jāstrādā. No malas raugoties izskatās ka AMD tagad jāpiebremzē jaunu videokaršu izlaišana un jāsaved kārtībā esošais zooparks. Pirmkārt tieši draiveri.

    Paša pieredze ar AMD: Ar procesoriem nekad problēmu nav bijis. Ar videokartēm gāja visādi. Pamatā viss strādā. Taču bija pamatīgi jāiesvīst lai tiktu pie strādājošas 3D grafikas jaunajos Linux distro vecākām AMD kartēm. Ar AMD Radeon R9 280 un Linux Mint 19+ nācās pacīnīties, lai viss notiktu. Galvenokārt tāpēc jaunajam datoram tika Nvidia karte. Melnie taisnstūri arī šad tad ir redzēti un tieši Windows programmās. Līdz šim likās ka tie ir Windows un pašu programmu rakstītāju brīnumi, taču redz kā bija patiesībā :)

    Profesors87
    14.02.2020 21:25

    Ir lietošanā gigabyte 5700xt karte velk smuki visu! Pa pusgadu esu pieredzējis tikai 2 tādas reizes kad ekrāns palika melns bet kaste rūc 😂 pārsvarā spēlēs 😉👍🏻 tik lieli fufeli ka internetvide uzkarās vel neesmu piedzivojis 😉👍🏻

    Kristaps
    15.02.2020 00:28
    Reply to  Profesors87

    Apmēram līdzīgi ,bet pēc pēdēja draivera atjauninājuma sācis ir izmest šos melnos logus…
    un godīgi sakot, sāku pat apsvērt pāriet atpakaļ uz nvidia… ehhh

    Mobo jūzeris
    15.02.2020 00:38

    Ar amd ir tā – 10 gados remontējot datorus esmu sastapis desmitiem gļukojošus procesorus, turpretī inteļa cpu pa visu laiku esmu redzējis tikai vienu eksemplāru ar gļukiem. Videokaršu lauciņā amd arī smagi iekrīt, jo 80% mirušās ir tieši ar amd čipiem. Mātes platēm nav tik smagi, tur sadalījums apmēram vienāds. Bet ja ņem vēl vērā tirgus daļu kādu ieņem amd, tad viss ir patiešām bēdīgi.

    Krotow
    15.02.2020 01:26
    Reply to  Mobo jūzeris

    Šķiet ka vēlams painteresēties kā bojāgājušie dzelži tika lietoti. Pirms 10 gadiem sistēmas ar AMD procesoriem lielākoties pirka overklokošanas entuziasti vai klienti, kuri mīlēja taupīt uz sīkumiem. Abos gadījumos saprotamu iemeslu un dēļ ar dzelžiem diezgan ātri sākās problēmas. AMD dzelži silst vairāk kā Intel/Nvidia analogi un tas ir jāņem vērā, lai nenokautu visu sistēmu. Taupot uz dzesēšanas rēķina, nav jābrīnās, ka pēc 2-3 gadiem viss beidzas ātri un sāpīgi. Pāris draugiem ap 2012. gadu pirktie datori ar AMD Phenom II X4 965 Black Edition un Radeon HD5770 un R9 380 kartēm nekas slikts nav noticis un abi joprojām ruksē jau ar Windows 10. Tiesa pēc nopirkšanas dzimtie procesora nīkuļdīcēji tika nomainīti uz pareiza izmēra dzesētājiem, vienam no datoriem mistiski dzeltenas izcelsmes barošanas bloks nomainīts uz Chieftec 600W un regulāri iztīrīti putekļi.

    15.02.2020 17:09
    Reply to  Krotow

    Kas tad orģinālajiem dzesētājiem kaiš? Savam AMD Phenom II X6 1090T Black edition 8 gadu laikā, pat termopastu nēesmu nomainijis un iet kā nezvērs ar visiem dzimtajiem kūleriem, bet skaļi gan viņi ir nenormāli, ko atrisināju ar speedfan programām un samazinot ātrumu no 100% uz 30% tā pat iet kā pa sviestu un nekas vēl nav nodedzis pat uz patstāvīgiem cpu 50 grādiem.

    Krotow
    16.02.2020 00:48
    Reply to  Centis Ābele

    Oriģinālie mazie AMD dīcēji no 10 gadu pagātnes ir skaļi pēc velna un aizputot ātri pārvēršas par karstuma lamatām. Ja procesora ventilatoru 500 m2 divstāvu privātmājā var sadzirdēt mājas pirmā stāva stūrī no 2. stāva pretējā gala istabas, tad diez kas nav. Mēģinājām regulēt apgriezienus, taču beigās nonācām pie secinājuma, ka ar novilktām biksēm cita iršana – un nopirkām lielo ventilatoru. Pēc tam otram tādam pašam datoram attiecīgi dīcējs tūlīt aizlidoja atvilknē.

    15.02.2020 22:55
    Reply to  Mobo jūzeris

    acīm redzot es pilnīgs daunis
    neko tu neremonte, es vēl joprojām sēžu uz amd FX-8350 un viss strādā, protams gribu upgreidoties uz kaut kādu 3600 visticamāk

    protams te sāksies tēma ka esmu amd trollis

    mūsu [i]teļu tehnoloģija viskrutakā
    14++++++
    dafiga caurumi jo desmit gadi tak pagājuši no sandy bridge

    Reklāma