Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Chrome pārlūks automātiski bloķēs nedrošas lejuplādes

    Jaunākie raksti

    Google turpina uzlabot sava tīmekļa pārlūka Chrome drošību un ir paziņojis, ka jau no Chrome 82 versijas, kas tiks izlaista aprīlī, automātiski brīdinās, kad lietotājs uzsāks nedroša faila lejuplādi no šifrētas tīmekļa vietnes (“mixed content download”). Proti, kad no šifrētas (HTTPS) tīmekļa vietnes tiek lejuplādēts nedrošs fails neizmantojot HTTPS šifrēšanu. Tas apdraud lietotājus, jo uzbrucējiem dod iespēju lejuplādējamo failu nomainīt uz tādu, kurā iestrādāta ļaunatūra.

    Reklāma

    Pēc tam Chrome 83 un sekojošās versijās šie izpildāmie faili (.exe, .apk u.c.) tiks bloķēti un lietotājs tos nespēs automātiski lejuplādēt savā ierīcē un tādējādi potenciāli apdraudēt. Pēc tam sekos arī citu failu tipu bloķēšana – arhīvi (.zip, .iso u.c.), dokumenti (.pdf, .docx u.c.) un multimediji (.png, .mp3 u.c.).

    Sākotnēji nedrošo lejuplāžu bloķēšana tiks uzsākta Windows, macOS, Chrome OS un Linux datoru operētājsistēmās un tikai pēc tam sekos Android un iOS mobilajās platformās, jo tās pašas par sevi ir drošākas.

    Šādi Google arvien vairāk motivē tīmekļa vietņu izstrādātājus migrēt uz HTTPS šifrēšanu savos projektos un uzlabot kopējo tīmekļa drošību.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    11.02.2020 11:16

    Https nepadara failu droshu. Ja fails ir modificets ar kodu, kas izpilda kadu darbibu kas kaite, tad tads ari paliek programmas satura kods.

    Maija Ratfeldere
    11.02.2020 11:32

    Kāpēc jūs man liekat atjaunot kaut kādus jūsu atjauninājumus, man pēc jūsu atjaunināšanas vairs nekas nestrādā. Lūdzu liekat man mieru, man neko nevajag atjaunot, gribu jau atgriezties uz Windos 7.

    Krotow
    12.02.2020 20:55

    Google tagad labo to, kas pirms 50+ gadiem tika uztaisīts nepareizi.

    11.02.2020 11:33

    Drošība laba lieta , bet ja tiks pārāk sarežģīts ikdienas darbs …
    Tā jau pārāk daudz visādu popupu : yes/no-yes/no – are you sure – are you really sure .

    Ar vairāk tabiem nespēj tikt galā
    tagad vēl šis ..

    Rambāns
    11.02.2020 14:25

    Chrome 88 nāks komplektā ar cirvi interneta kabeļa pārciršanai.

    Krotow
    12.02.2020 20:57
    Reply to  Rambāns

    Komplektā līdz dos arī iearhivētus KimČenUnu un zonderkomandu nāves soda izpildei nepaklausīgiem lietotājiem.

    Einis
    11.02.2020 18:36

    Sviestaini ir jau tagad. Nesen caur failiem.lv sūtīju vienu 7zip failu ap 50 Mb, un sadarbības partneri 10 dienas čīkstēja, ka nevar nokačāt nevienā browserī. Sviests tā obligātā drošība.

    Krotow
    12.02.2020 21:02
    Reply to  Einis

    Zināma lieta, ja vēlies klientiem ātri aizsūtīt atjaunotu programmas izpildāmo failu (exe, bat, cmd, jar u.tml.). Kāreiz nupat darbā bija līdzīgas problēmas ar Outlook. Nāksies pakot 2x un ar paroli abiem arhīviem. Vispār ir sviestaini, taču noraut kriptovīrusu kārtējā Windows cauruma dēļ būtu vēl sviestaināk.

    Url
    16.02.2020 10:53
    Reply to  Krotow

    Smieklīgi ir tas ,ka bija raksts kā apiet un viss droši tikai īsu laiku..

    Reklāma