Web Analytics
More
    Reklāma

    Francija soda Apple par iPhone sabremzēšanu

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris gadiem Apple iekūlās pamatīgā ķezā, jo bija ieviesis jaunu un savā ziņā noderīgu funkciju, kas mākslīgi sabremzēja vecākus iPhone telefonus, kuru baterijas stāvoklis varēja radīt negaidītas izslēgšanās situācijas. Problēma ar šo pieeju gan bija divējāda – cilvēki par to netika pienācīgi informēti un šo jaunieviesumu nebija iespējams atslēgt. Tiesa, nomainot bateriju uz jaunu telefons atkal darbotos bez piespiedu bremzēšanas.

    Redzot, ka komunikācijas trūkums ir sacēlis pamatīgu vētru, Apple ieviesa “Battery Health” sadaļu, kurā ikviens iPhone lietotājs var apskatīties sava telefona baterijas stāvokli un to vai tas darbosies korekti. Tāpat Apple piedāvāja lētāku bateriju nomaiņu uz veselu gadu.

    Francijas Konkurences, patērētāju lietu un krāpšanas novēršanas ģenerāldirektorāts (DGCCRF) ir Apple sodījis ar 25 miljonu eiro lielu sodu par to, ka Apple nav informējis patērētājus par telefonu darbību. Papildus Apple savā mājaslapā uz veselu mēnesi būs jārāda paziņojums par šo tēmu. Apple ir piekritis samaksāt šo sodu. Līdzīgā tiesas prāvā Apple jau bija samaksājis 5 miljonus eiro Itālijā.

    Protams, noteikti būs cilvēki, kas ar putām uz lūpām kliegs, ka Apple to ir darījis tikai tāpēc, lai mudinātu cilvēkus doties uz veikaliem pirkt jaunākos iPhone, tomēr nevar noliegt, ka lielākā problēma bija tā, ka uzņēmums neinformēja savus klientus par šo lietu. Apple ir slavens uzņēmums ar to, ka tā radītie produkti var darboties ilgus gadus un būtu tikai loģiski painformēt, ka baterijas nomaiņa ir normāls process.

    Vai tu saviem vecajiem iPhone esi nomainījis baterijas?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Yee
    08.02.2020 11:31

    Esmu. Bija doma pirkt 11 Pro (jau biju pasūtījis BITĒ). Tad pāris dienas pārdomāju tēmas par racionālu līdzekļu izlietošanu, par to, ka savu 6s pedantiski kārtīgi esmu lietojis ne tāpēc, lai to tagad pārdotu par 150€, kā arī 1000€ tērēt par labāku kameru un lielāku ekrānu ir neracionāli, ja mans 6s strādā lieliski un vienīgā problēma, ka vienkārši baterija iztur līdz 14:00 dienā. Pie tam manam 6s ir jaunākais iOS – tāds pats kā 11 Pro, kas nozīmē, ka vizuāli uz ekrāna šie telefoni izskatās teju identiski. Veikalā vēlreiz paspaidīju 11 Pro un pieņēmu lēmumu vienkārši par 52€ Capitalā nomainīt savam 6s bateriju un racionāli izmantot gan savus, gan pasaules resursus. Piesakot pa telefonu Capitalā konkrētu laiku, baterijas maiņu izdara 2h laikā. Aizvakar tātad manam 6s uzlika jaunu oriģinālo bateriju un telefons tagad tur visu dienu un strādā ļoti raiti. Telefonu lietoju jau 4,5 gadus. Episki! Esmu priecīgs par savu racionālo lēmumu un joprojām perfekti strādājošo 6s. Aicinu visus lietot iPhone maksimāli ilgi, jo īpaši kamēr tie vēl saņem jaunākos iOS. Ja netur baterija, tad lētāk un racionālāk ir to nomainīt, nekā pirkt jaunu iPhone, pie tam mēs atbrīvojam savus naudas līdzekļus kaut kam citam, kā arī kaut mikroskopiski, bet… Read more »

    Toms
    08.02.2020 14:27
    Reply to  Yee

    Capital reklāma

    Yee
    08.02.2020 14:50
    Reply to  Toms

    Tiešām neesmu ne BITE, ne CAPITAL darbinieks, ne arī šo uzņēmumu daļu turētājs. Capitalā mainīju bateriju, jo man svarīgi, lai ieliek oriģinālo bateriju, lai nebūtu riska saņemt nepatīkamus pārsteigumu pēc laika.

    Kā arī, ja būtu darbinieks ar “uzdevumu” šajos uzņēmumos, tad drīzāk teiktu, ka jāpērk 11 Pro nekā aicinātu lietot vecos iPhone modeļus! :D

    KKTK
    09.02.2020 11:16
    Reply to  Toms

    Gribēji, lai reklamē BCCS, kas aizgāja pa burbuli? :D

    trel
    08.02.2020 15:43
    Reply to  Yee

    Lielisks reklāmraksts vecam telefonam :D
    Pats nomainīju 6S pret 11pro un nenožēloju ne sekundi.
    1. ātrā lādēšana.
    2. baterija tur 2 diennaktis bez problēmām.
    3. kameras sniegums ir kā diena pret nakti.
    4. ātrdarbības atšķirība ir kā diena pret nakti.
    Ja telefonu izmanto dažām funkcijām, tad tās mierīgi arī Iphone 4S paveiks. Piemēram, pensionāriem pilnīgi nekādu problēmu nav 4S vai 5 izmantot.
    Bet cilvēkiem, kuri māk pilnvērtīgi izmantot telefonu, nez vai sakristu viedoklis ar tevi, ka Iphone 6S joprojām ir konkurētspējīgs telefons.

    Oskars
    08.02.2020 16:11
    Reply to  trel

    Interesanti, kas buutu taads tik ekskluzivs, ko nevaretu izmantot us 6s? Nez man interese, kas bija ko tu dziedaji, divus gadus atpakalj ar iPhone? Nebija atras uzlades, nebija bezvadu uzlade, kaa tu saki kamera sudiga un neko nevar normali pilnvertigi izmantot. Un vispar ar katru versiju, jaunu modeli, razhotajs vienmer centisies uzlabot. Taka tavs viedoklis ir pilniba bezjedzigs.

    vecais jaunais
    08.02.2020 16:16
    Reply to  trel

    Kādam nevajag ātro lādēšanu, citam nav prasību pret kameru (bildē? nu, tad jau labi), utt.
    Turklāt cilvēks iztērēja 50 eiras un pretī saņēma ejošu iekārtu, kas kalpos kamēr apple neatstās to bez atbalsta vai nenoplīsīs kas tāds, ko vairs nav ekonomiski labot. Ja runājam skaitļu valodā – tas joks izmaksāja 20x lētāk, kā jauns aifons.

    Iztērēt tūkstoti par telefonu ar domu, ka kamera ir labāka un procesors ātrāks, var jebkurā brīdī un joprojām ejošo veco aifonu atdot bērnam, lai lieto kamēr darbojas. Šeit drīzāk būtu jāvadās pēc vajadzībām, nevis jāmaina tāpēc, ka jaunais ir labāks.

    08.02.2020 16:30
    Reply to  trel

    @trel nevajag pielīdzināt visus pensionārus demences slimniekiem, kam vēlams telefons ar 2 pogām. nav tik svarīgi vai var uzlikt pēdējo iOS, bet procim ir jābūt 64-bit, citādi nestrādās jaunāki appi. tāpēc 4s un 5 ir galīgi garām, vecākais šobrīd kaut cik lietojamais ir 5s (ar A7).

    JRage
    11.02.2020 09:24
    Reply to  digitalk

    Man kritērijs, lai sievai nomainītu 4s (kam starp citu baterija tur labāk par manu SE), bija Swedbank app update prasība pēc iOS 12 (šo gājienu es joprojām nesaprotu), kas 4s automātiski izslēdz no ikdienā lietojama tālruņu saraksta.

    Roberts
    08.02.2020 18:31
    Reply to  Yee

    Prieks, ka tev tāda pieredze! Es arī būtu gribējis turpināt lietot savu 6s jau piekto gadu, bet 2018.gada decembrī nomainītā baterija pie LMT diemžēl neattaisnoja savas cerības – telefons praktiski visu laiku bija jātur pie uzlādes, knapi izvilka pusi dienas un par jaudīgāku lietotņu lietošanu nemaz nevarēja būt ne runas. Dažas prasīgākas lietotnes sāka regulāri kārties un nebija vairs tāda raita ātrdarbība kā gribētos.

    Paņēmu iPhone 11. Šķiet neērtāks, jo ievērojami lielāks un smagāks. 64GB arī tomēr ir par maz, lai varētu daudz filmēt maksimālajā kvalitātē un atkal nekrāmeties ar dzēšanu. Tomēr baterija nebeidz patīkami pārsteigt! Ir tiešām jānopūlas, lai to iztērētu līdz dienas beigām. Beidzot arī varu baudīt bezvadu uzlādi un neuztraukties, lietojot telefonu lietū. Face ID – tas tiešām šķiet maģiski. Un ir tomēr patīkami baudīt labāku attēlu un video kvalitāti.

    Kopumā esmu apmierināts ar pirkumu, bet laikam 11 Pro izmērs būtu bijis piemērotāks. Cena gan nē.

    08.02.2020 18:27

    Vispār jau diskusija galīgi ne par tēmu,jo……lielas valstis dara kā grib,mazas kā var vai sanāk.Lielo dūžu mazie kašķīši.Taču ja ne par tēmu,tad visi pensionāri nav pār vienu kārti metami.Esmu, kā saka,pensis ar pamatīgu stāžu un ar baudu lietoju 11pro max jo man tā ir ērti un arī baudu gūstu ja lietoju patiešām ko labu un palīdz dzīvot šajā jaukā pasaulē.Tamdēļ-kā teica Freidenfelds…tagad uz mākoņmaliņas sēdēdams….brauksim lēnām pār tiltu draugi….OK?

    Ufo
    10.02.2020 12:16

    Kurš Freidenfelds sēž uz mākoņa maliņas?

    Reklāma