Web Analytics
More
    Reklāma

    Zinātnieki radījuši virsmu, kura spēs uztvert un pastiprināt dažādus bezvadu signālus

    Jaunākie raksti

    Zinātnieki no Masačūsetsas Tehnoloģijju institūta (MIT) radījuši īpašu virsmu, kura spēj darboties gan kā radio signālu uztvērējs, gan raidītājs, novirzot tos koncentrēta kūļa veidā uz nepieciešamo uztvērēju.

    Šāda tehnoloģija varētu izrādīties ļoti noderīga dažādās viedajās ierīcēs, kurām nepieciešams stabils interneta savienojums, taču ierastā antena aizņem pārāk daudz vietas, kā arī ļoti svarīgs ir tās novietojums telpā. Zinātnieki apgalvo, ka koncentrētais signāls varētu būt pat līdz 10 reizēm spēcīgāks, salīdzinot ar šī brīža tehnoloģiju.

    Reklāma

    Risinājums balstās uz to, ka liels skaits mazu antenu, kuras atrodas uz virsmas, kopā ar speciālu programmatūru, spēj darboties kā koncentrēts signāla uztvērējs, tālāk apkopoto signālu nosūtot uz nepieciešamo ierīci. Tādējādi nodrošinot spēcīgu signāla pārraidi un saņemšanu uz noteiktu ierīci. Papildus tam šis risinājums ir gan vērtības ziņā, gan enerģijas patēriņa ziņā izdevīgs produkts, jo tas būs lēts un pats neizstaros nekādu jaudu.

    Zinātnieki joprojām strādā pie sava izgudrojuma, kurš nosaukts par RFocus, tāpēc reālā izmantošana saimniecībā tam vēl ir priekšā. Kā jau minēju, tad reālākais pielietojums varētu būt bezvadu interneta uztveršanas pastiprinājums, kā arī šī taisnstūrveidīgā elementa iekļaušanu dažādos gadžetos un sadzīves tehnikā, lai spēcinātu signālus un stabilu lietu interneta darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    05.02.2020 10:18

    Jopčik, nākotnē ne tikai follija cepures būs jānēsā, bet arī follija čības un apenes :o

    Krotow
    05.02.2020 19:56
    Reply to  KKTK

    Kuli ietīt folijā arī vajadzēs.

    Labi, jokus pie malas. Starp citu lai pārbauda sakaru signālu intensitāti vietās, kur to taisās palielināt ar rakstā pieminētajām metodēm. Cik saprotu, tur izmantos kaut ko līdzīgu reflektoriem un koncentrētās jaudas kontroles nebūs.

    Reklāma