Web Analytics
More
    Reklāma

    Rolls-Royce plāno piedāvāt nelielus atomreaktorus jau 2029. gadā

    Jaunākie raksti

    Nē, jebkurš interesents nevarēs savā garāžā pie sienas piekarināt atomreaktoru, lai uzlādētu elektroauto.

    Rolls-Royce uzskata, ka jau 2029. gadā būs gatavs piedāvāt nelielus atomreaktorus sērijveidā, padarot elektrības ražošanas izmaksas plānojamas un pašu procesu – vienkāršāku. Rolls-Royce redz Lielbritāniju kā vienu no potenciālajiem klientiem, tas ļautu valsti ļoti strauji padarīt CO2 neitrālu. Vides aizstāvju domas dalās, vieni uzskata, ka jādara viss, lai līdz 2050. gadam vairums pasaules valstu sasniegtu CO2 neitralitāti, bet citi atkal uzskata, ka atomenerģija ir dārga un bīstama.

    Reklāma

    Rolls-Royce piedāvātie atomreaktori cenas ziņā bez pūlēm spētu konkurēt ar vēja parkiem. Ja būtu nepieciešamība, atomreaktoru varētu uzstādīt blakus katrai pilsētai.

    Mini atomreaktoru vienīgais mīnuss ir to nepasargātība pret teroristu uzbrukumiem.

    Rolls-Royce plāno atomreaktorus veidot modulārus, to detaļas tiks izgatavotas rūpnīcā, atliks vien tās aizvest un samontēt. Rolls-Royce nāksies pamatīgi piestrādāt, lai mini atomreaktoru cena būtu pieejama, jo šobrīd ir daudz lētāk uzbūvēt vienu 1 GW atomreaktoru, nevis 10 reaktorus ar 100 MW jaudu.

    Avotsbbc
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars K
    30.01.2020 16:34

    Ļoti jauki. Atomreaktori šobrīd ir nākotne, jautājums tikai, vai tiešām mazie.

    30.01.2020 16:46

    Varētu būt interesants produkts datucentriem.

    digitalk
    31.01.2020 14:16

    mūsdienu dvieļgalvu un zaļo teroristu pasaulē ideja neizklausās dzīvotspējīgi, un tad vēl avārijas seku potenciālās bīstamības faktors.

    Krotow
    31.01.2020 19:18
    Reply to  digitalk

    Ja reaktors nav krievu RBMK, kas šaizes gadījumā sašaizējas arvien vairāk, sliktākais, kas notiks – tiks pie angāra, kurā nevarēs ieiet nākamos 100 gadus. Kas arī, protams, nav sviestmaize. Taču man vienalga labāk patīk pareiza izmēra labi apsargāti reaktori. Vēlams ar bruņotu komisāru bez principiem aiz muguras tiem, kuriem ienāk prātā atslēgt reaktora aizsardzību pašu muļķības dēļ.

    Reklāma