Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijas satelīts, iespējams, izseko ASV slepeno satelītu

    Jaunākie raksti

    Sava veida zvaigžņu karus, iespējams, atklājuši kosmosa nozares entuziasti, jo kāds Twitter lietotājs Maikls Tompsons (@M_R_Thomp) dalījies ar savu novērojumu, ka viens no Krievijas satelītiem ik pa laikam pietuvojas kādam īpašam orbītā esošam ASV piederošam satelītam.

    Pagājušā gada novembrī palaistā Krievijas zonde Cosmos 2542 ir novērota tuvumā speciālam ASV satelītam USA 245, kura mērķis netiek pārāk plaši izpausts, kas vedina domāt par to, ka tam ir kādi slepeni nolūki. Līdz ar to daži no šiem entuziastiem uzskata, ka krievu satelīts mēģina izspiegot Amerikas lidojošo objektu, kas debesīs riņķo jau kopš 2013. gada.

    Reklāma

    Abi satelīti pārmaiņus viens no otra atrodas aptuveni 150 līdz 300 km robežās, kas kosmosa mērogos, protams, nav liels attālums, kā arī Cosmos 2542 pirms laika uzņēmis USA 245 orbītu. Pirms Cosmos palaišanas, Krievijas pārstāvji norādīja, ka šī satelīta mērķis ir novērot citus satelītus, kuri riņķo ap Zemi, bet netika norādīts kuri tieši, līdz ar to šī var būt arī konspirācijas teorija.

    Taču šis novērojums aktualizējis jautājumu par to, ka kosmosa industrijā nav noteikti reglamenti, kuri ierobežotu distanci starp satelītiem saistībā ar šādu pietuvošanos. Tas var nozīmēt to, ka tie tik pat labi varētu notriekt viens otru. Vai, iespējams, ar lāzeriem notriekt viens otru, jo ne vienmēr ir zināms vai šāda pietuvošanās ir vienkārši draudzīgs solis. ASV militāristi darbojas ar noteikta veida satelītiem, kuru uzdevums ir novērot citus, līdz ar to šādu Krievijas soli uzreiz nevar uzskatīt par kaut ko ļoti aizdomīgu.

    Ja kāds aizraujas ar kosmosa nozari un arī vēlas iesaistīties šādā novērošanā, tad jebkuram interesantam ir pieejama mājaslapa space-track.org, kurā atrodas visa informācija par satelītu palaišanas laikiem, kā arī aktuālajām koordinātēm. Pirms lietošanas gan nāksies piereģistrēties, taču šajā vietnē atrodas informācija arī par Latvijas pirmo satelītu “Venta-1”, kurš tika palaists 2017. gadā, bet neattaisnoja savas cerības, un 2020. gadā tam vajadzētu sadegt atmosfērā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    04.02.2020 16:49

    Viens uzdevums ir pārķert sakarus, bet otrs uzdevums tiešām varētu būt – iznīcināt kaut ko. Normāli zvaigžņu kari :)

    Reklāma