Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzsāks jauna “budžeta” klases iPhone modeļa ražošanu

    Jaunākie raksti

    Ziņu aģentūra Bloomberg publiskojusi informāciju par to, ka februārī ražošanā tiks palaists ilgi gaidītais iPhone modelis no “lētā” gala, par kuru tiek runāts jau vairākus gadus. Paredzams, ka jauno telefonu varētu saukt par iPhone SE2, kas būtu pirmās paaudzes SE sērijas turpinājums, vai vienkārši iPhone 9.

    Paredzams, ka tam būs 4,7 LCD displejs, ierastā “home” poga ar iebūvētu pirkstu nospiedumu lasītāju, kā arī forma būs līdzīga iPhone 8 modelim. Tāpat nebūs nekādu ekrāna izgriezumu, bet jau vecmodīgā “pieres” daļa, un tikai viena kamera telefona aizmugurē. Tas būs aprīkots ar jaudīgo Apple A13 sērijas procesoru, kas noteikti būs gana. Pēc 2020. gada telefonu ekspektācijām tas noteikti nav nekas elpu aizraujošs, taču šo faktu nozīmīgu padara tas, ka jaunais modelis Apple mērogiem varētu tikt pieskaitīts pie budžeta klases telefoniem, kura cena varētu sākties no 399 dolāriem.

    Reklāma

    Nozares analītiķi apgalvo, ka ar šo modeli kompānija vēlas ievilkt savus jau esošos lietotājus ar iPhone 6 modeli un vecākiem iOS 13 ekosistēmā, kas jau nodrošina Apple TV+ un Apple Arcade pakalpojumus. Tas atkal nozīmē papildus ienākumus par abonētajiem servisiem. Principā viena ierīce ir tikai sākums visā tajā pakalpojumu shēmā, kurā ikdienā mēs varam tikt ievilkti.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    23.01.2020 12:56

    Kāpēc pēdējā laikā par siem mēsliem tiek ziņots tik daudz? Reklāma sūda iphone ? Cacveidīgie tak tikai to mēslu lieto. Atsķirībā piemēram no Huewei…

    Kursors.lv
    23.01.2020 13:47
    Reply to  Edgars

    Kas aktuāls, par to arī informējam.

    Aigi
    23.01.2020 14:01
    Reply to  Edgars

    Huvijs ir vēsture…

    Caca
    23.01.2020 13:47

    Paldies, par info! Ļoti gaidu jauno un Iphone, lai arī pārējos ģimenes locekļus varētu ievilkt šajā ekosistēmā ;) Iphone SE bija ļoti veiksmīgs telefons! Varēja , vienīgi., veco izmēru atstāt. Skolēniem būtu vieglāk rokās noturēt.

    Viesturs Grabovskis
    23.01.2020 14:21

    Gaidu ar nepacietību, kad Apple būs piektās mobilo sakaru standarta, paaudzes (5G) atbalsts.

    Prusljix
    23.01.2020 14:52

    Jū, tad gan sēdēšu pie Jelgavas Tele2 torņa un skatīšos Youtube kā normāli cilvēki. Šobrīd reāli viss kaitina.

    Viesturs Grabovskis
    23.01.2020 15:39
    Reply to  Prusljix

    Ja telefonam ir 5G paaudze + AX (802.11ax) WiFi standarts, jebšu 6 paaudzes WiFi, tad ieslēdzot “Personal Hotspot” telefonā ar neierobežotu Datu limita plānu, teorētsiki vajadzētu būt, ka vari ne tikai uz telefona skatīties, bet ar uz 4K TV (NetFlix, LMT, Apple TV e.t.c., kas to nodrošina) vai pat jau 8k, kad būs jau pieejams materiāls…. un vēl pārējās ierīces pieslēgt: Putekļsūcēju, Digitālos asistentus, datorus un t.t.t.t.

    trel
    23.01.2020 16:00

    Tad tu sēdēsi Jelgavā zem torņa ar visām tām iekārtām?
    Domāju, ka vēl diezgan ilgs laiks paies līdz 5G pārklājums būs pieejams tajā vietā, kur nav pieejama optika (parasti privātmāju rajoni, lauki).
    kad 5G sasniegs nopietnu pārklājumu, tad Iphone 14 jau būs jāpērk.

    Viesturs Grabovskis
    23.01.2020 16:26
    Reply to  trel

    Jācer, ka konkurentu netrūkst un 5G vismaz lielākajās pilsētās būs pieejams ātri.

    AC/DC
    23.01.2020 23:05
    Reply to  trel

    ātrāk būs pieejams Starlink kā normāls 5G pārklājums ne-pilsētu centros.

    Usinss
    23.01.2020 16:03

    Nesapņo! Torņa limits ir 1Gbit/s Uz visiem klientiem! Drīz būs mobilajam internetam nevis cena par gigabaitiem bet gan ātrums. Varēsi ņemt tele 2 10 Mbit/s vai 100Mbit/s bet ne vairāk…
    Un torņi jāmontē būs ik pa 50-100m, ja gribēr ar tādiem ātrumiem lietot, jo īpaši mobilo mājas internetu. Fiziku neviens nav atcēlis…

    Viesturs Grabovskis
    23.01.2020 16:23
    Reply to  Usinss

    Tiešām tikai 1Gbit/s ? Šobrīd jau pat mājās, lokālā tīklā var nodrošināt 10Gbit/s pa parastiem ethernet vadiem, atbilstošās kategorijas. Ir tīkla kartes un komutatori, kas pieejami ar 10GBit/s. Ja uz katru torni vilks savu Optisko kabeli, man domāt, ka pieslēgumam jābūt, ja nu ne 100Gbit/s, tad vismaz Tuvu tam. Tas, ka tas prasīs laiku ieviest visu, skaidrs. Mobilo operatoru tirgū konkurentu netrūkst un ceru, ka viss notiks ātri. Man šķiet, ka pati antena var nodrošināt no 1-10Gbit/s… Jāsaliek vairāk antenas un, jau jāgaida 6G :-)

    Viesturs Grabovskis
    24.01.2020 16:51
    Reply to  Usinss

    Manuprāt tehnoloģija, kas pielietota 5G antenās nodrošinās katram individuālam lietotājam lielāku interenta ātrumu. Tas nebūt nenozīme to, ka uz visiem lietotājiem būs tikai 1Gbit/s kopējais ātrums. Massive MIMO Today’s 4G base stations have a dozen ports for antennas that handle all cellular traffic: eight for transmitters and four for receivers. But 5G base stations can support about a hundred ports, which means many more antennas can fit on a single array. That capability means a base station could send and receive signals from many more users at once, increasing the capacity of mobile networks by a factor of 22 or greater. This technology is called massive MIMO. It all starts with MIMO, which stands for multiple-input multiple-output. MIMO describes wireless systems that use two or more transmitters and receivers to send and receive more data at once. Massive MIMO takes this concept to a new level by featuring dozens of antennas on a single array. MIMO is already found on some 4G base stations. But so far, massive MIMO has only been tested in labs and a few field trials. In early tests, it has set new records for spectrum efficiency, which is a measure of how many bits of… Read more »

    Reklāma