Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izveidojis aploksni telefonam, lai ierobežotu tā lietošanu

    Jaunākie raksti

    Google turpinot savu digitālo detoksikācijas projektu, par kura aizmetņiem jau minējām pagājušajā gadā, prezentējusi visai interesantu konceptu, kā samazināt bezjēdzīgu telefona lietošanu, ievietojot to papīra aploksnē.

    Tas ir kā ievietot telefonu noslēgtā maisiņā, liedzot lietotājam iespēju visu laiku sniegties pēc telefona un atvērt dažādus sociālos tīklus vai nodarboties ar lietām, kuras īsti nerada vērtību. Google gadījumā tā ir speciāla aplikācija Envelope, kura jāinstalē telefonā, kā arī papildus ir jāizprintē speciāli telefona formai radīta aploksne, pēc tam to atbilstoši salokot un salīmējot. Mazais origami uzdevums.

    Reklāma

    Viss koncepts balstīts uz to, ka pēc telefona ielikšanas aploksnē ar speciālās aplikācijas palīdzību būs iespējams veikt zvanus, atbildēt uz tiem, kā arī speciālais ietērps atspoguļos laiku, izgaismojot atbilstošos ciparus uz papīra klaviatūras. Viens ir skaidrs, ka šis noteikti palīdzēs uzlabot arī atmiņu, jo zvanīšanai būs jāievada telefona numurs. Papildus izlaista versija, kura ļaus uzņemt foto un video, taču tas būs iespējams tīri fiziski, jo rezultāts būs redzams vien ierīces izņemšanas no aploksnes.

    Grūti teikt, cik šis risinājums ir efektīvs, jo pēc katras ielikšanas aploksnē, to nāksies atplēst tad, kad īpašnieks vēlēsies telefonu lietot kā ierasts, līdz ar to var sanākt lieli papīra atkritumi. Taču tā izskatās tīri jautra padarīšana, kā arī Google visnotaļ ir padomājis par pamatu funkciju veikšanu, kamēr notiek digitālais detoks. Jāatzīmē, ka pagaidām šī aploksne pielāgota vienīgi Pixel 3A modelim.

    Aplikācijas Envelope kods ir brīvi pieejams vietnē GitHub, kas ļauj jebkuram izstrādātājam izveidot papildus funkcionalitāti, kad telefons atrodas iekšā aploksnē. Vēl Google prezentējusi Android platformai pieejamu aplikāciju Acitivity Bubbles, kura pēc katras telefona lietošanas reizes uz telefona ekrāna uzliek pa burbulim, tādējādi vizuāli ļaujot novērtēt, cik bieži cilvēks paņem rokās un lieto telefonu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mobo jūzeris
    22.01.2020 19:14

    Priekš kam tādu ņemtni, varēja tīri programmā paredzēt iespēju uz laiku bloķēt visas funkcijas izņemot zvanus bez iespējas atcelt uzstādījumu.

    Norberts
    22.01.2020 22:09
    Reply to  Mobo jūzeris

    Vai ne. Ir citiem telefoniem jau tagad līdzīga opcija. Super baterijas taupīšanas režīms. Kad iespējams tikai piezvanīt uzrakstīt smms uzlikt modinātāju un ieiet kalendārā vai nobildēt bildi. Viss. Parasts telefons. Sen jau tāds ir. Kam tur to papīru mocīt

    Tramvajs ble
    22.01.2020 22:37

    Arī es cenšos šad tad sevi ierobežot ,bet esmu sapratis ,ka dodot alkoholiķm šņabi ,un teikt viņam ,ka to nevajag dzert nav jēgas. Google pa lielam varētu šo problēmu izskaust ar podziņ telefona palaišanu ,bet tie būs zaudējumi…

    Rūdolfs Rancāns
    22.01.2020 23:09

    Šo ideju tīri labi var realizēt ar viedpulksteni. Pamatfunkcijas ir pieejamas, un ja kaut kas svarīgs, tad var paņemt arī telefonu.
    Tieši nesen aizmirsu telefonu darba gaitās paņemt.. palūdzu kolēģim hot-spot un ar viedpulksteni uz rokas nezināju bēdu. Tikai instagramā un feisītī nevar katrā brīvākā minūtē ielīst.

    Reklāma