Web Analytics
More
    Reklāma

    Uber kopā ar Hyundai veidos lidojošos taksometrus

    Jaunākie raksti

    Lai arī Uber globāli vairs neiet tik rožaini kā iepriekš, pavisam plinti krūmos uzņēmums mest neplāno un izziņojis ambiciozus plānus par debesu iekarošanu. Uber ir sācis darbu pie Elevate programmas realizācijas, kuras ietvaros kopā ar sadarbības partneriem tiks izstrādāti lidojoši taksometri. Uzņēmums paredz, ka komerciālā režīmā jauno pakalpojumu varēs piedāvāt jau 2023. gadā. Lidojošie taksometri spēs pārvietoties ar ātrumu līdz 320 km/h un dažu gadu laikā maksās līdzīgi, kā šobrīd pieejamie taksometri. Starp ražošanas partneriem ir tādi uzņēmumi kā Hyundai Motor Group, Aurora Flight Sciences (Boeing), Bell, Embraer, Joby Aviation, Pipistrel Aircraft, Karem Aircraft un Jaunt Air Mobility. Tāpat Uber aizsāk sadarbības arī ar nekustamā īpašuma uzņēmumiem, lai varētu attīstīt šādu lidojošo taksometru infrastruktūras projektus.

    Reklāma

    Tehnoloģiju izstādes CES 2020 ietvaros Uber un Hyundai Motor Company paziņoja par sadarbību un prezentēja pilnizmēra lidaparātu. Sadarbība paredz, ka Hyundai izstrādās un ražos lidaparātus, bet Uber nodrošinās gaisa transporta pakalpojumus, infrastruktūru un klientu atbalsta funkciju. Hyundai ir pirmais Uber Elevate programmas ražošanas partneris.

    Konkrētais demonstrētais lidaparāts ieguvis nosaukumu S-A1 un tas ir pilnībā elektrisks. Lidaparāts spēj pacelties un nolaisties vertikāli, kā arī attīstīt līdz 290 km/h lielu ātrumu un pacelties 300-600 metru augstumā. Maksimālais lidojuma attālums ir līdz 100 kilometriem un tā uzlādei nākamajiem lidojumiem būs nepieciešamas vien 5-7 minūtes. S-A1 izmanto vairākus propellerus, lai uzlabotu lidaparāta drošību un to samazinātais izmērs ļaus pārvietoties klusāk, kas ir īpaši svarīgi lidojot virs apdzīvotām vietām.

    Lidaparāta kabīnē ir vieta četriem pasažieriem un no sākuma tos vadīs piloti. Laika gaitā gan šie lidaparāti kļūs pilnībā autonomi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.01.2020 20:54

    Pasākums no sērijas: paskat kā mēs mākam sad… kvadrokopteru :)

    Reklāma