Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel izziņo Thunderbolt 4, bet tas nav ātrāks par Thunderbolt 3

    Jaunākie raksti

    Intel kopā ar Tiger Lake sērijas mobilajiem klēpjdatoru procesoriem izziņoja arī Thunderbolt 4, kas seko pēdās Thunderbolt 3 savienojumam. Dīvaini, bet Thunderbolt 4 saglabājis tos pašus datu pārsūtīšanas ātrumus līdz 40 Gbps, kas jau šobrīd izmantojami ar Thunderbolt 3.

    Thunderbolt 4 izmantos to pašu USB Type-C spraudni, bet pagaidām nav skaidri zināms, vai Thunderbolt 4 ir bāzēts uz PCIe 4.0, jo Thunderbolt 3 izmanto PCIe 3.0. Intel paziņojis, ka plašāk par Thunderbolt 4 tehniskajām niansēs tiks izstāstīts kaut kad vēlāk.

    Reklāma

    Thunderbolt 4 nosaukums gan radīs kārtējo haosu, jo nesen izziņotais USB 4 ir bāzēts uz Thunderbolt 3, faktiski starp USB 4 un Thunderbolt 3 var likt vienādības zīmi.

    Vienīgi varam cerēt, ka Thunderbolt 4 būs plašāk pieejams klēpjdatoros, jo šobrīd Thunderbolt 3 pamatā izmanto jaunie Apple klēpjdatori un citi ražotāji Thunderbolt 3 izvieto klēpjdatoros, kuru cena ir aptuveni 1500 un vairāk eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    09.01.2020 12:20

    Klēpjdatori ar Thunderbolt 4 arī nemaksās 300 EUR. Turpat pie 1000 EUR robežas un vairāk. Lētākos Thunderbolt diemžēl neliek – mārketings neļauj.

    Reklāma