Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes-Benz un Bosch uzsāk Kalifornijā piedāvāt autonomu taksometru servisu

    Jaunākie raksti

    Mercedes-Benz mātesuzņēmums Daimler nesen atzina, ka autonomu automašīnu tehnoloģijas ir ļoti komplicētas – tās ir ļoti dārgas, nemaz tik daudzās vietās pasaulē autonomu automašīnu tehnoloģijas nevar iegūt licenci, lai automašīnas dotos ielās, kā arī pati tehnoloģija ir ļoti tālu no pilnības.

    Tikko paziņots, ka Mercedes-Benz kopā ar Bosch uzsāks piedāvāt autonomu taksometru servisu Kalifornijā. Sākumā būs pieejamas 30 Mercedes-Benz S-klases automašīnas, kurās sēdēs iekšā arī šoferis, bet klientiem ar šoferi nekādā veidā nenāksies sazināties. Mercedes-Benz autonomo taksometru varēs izsaukt lietotnē, norādīt galamērķi, un nekas cits klientam nebūs jādara.

    Reklāma

    Faktiski Mercedes-Benz autonomo taksometru servisu varēs izmantot tikai Sanhosē pilsētas daļā, kas ir aptuveni 10 x 8 kilometrus liela.

    Mercedes-Benz autonomo taksometru vienīgais konkurents ir Alphabet paspārnē esošais Waymo. Waymo šobrīd ir vienīgie, kas ASV teritorijā drīkst nodrošināt komerciālus pasažieru pārvadājumus ar autonomiem auto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Windows Phone
    10.12.2019 14:52

    Kā gribētos ko tādu Rīgā….

    Vecais Nīgrais
    11.12.2019 08:25
    Reply to  Windows Phone

    Un lai aplikācija ir uz Windows Phone! :D

    Reklāma