Web Analytics
More
    Reklāma

    Turcija iesaistīsies elektrisko automašīnu biznesā

    Jaunākie raksti

    Pēdējā 2019. gada piektdienā Turcija izrādījusi pilnībā savā valstī radīto elektrisko SUV automašīnu, tādējādi piesakot sevi šajā nu jau ar nākotnes skatu piepildītajā tirgū. Precīzi gan netiek izpausts pieejamais brīdis, kad auto nonāks pie braucējiem, taču Ford Mustang Mach-E līdzīgais elektriskais krosovers uz ceļiem varētu parādīties 2022. gadā.

    Turcija sava elektroauto ražošanā un attīstībā plāno investēt aptuveni 3,7 miljardus dolāru nākamo 13 gadu laiku, spējot saražot 175 000 vienības gadā. Salīdzinājumam, nesen tika pubicēts, ka Tesla šajā 2019. gadā tuvosies 500 000 saražoto auto vienību. Šis projekts kopumā izskatās pēc vietējā tirgus auto, ar vēlmi pēc laika atrasties gan Eiropas, gan citos tirgos. Pati valsts jau apsolījusi, ka iegādāsies 30 000 auto vienību, kā arī pircēji saņems dažādas nodokļu atlaides, kas kopumā liek domāt, ka tā ir vairāk sava veida izrādīšanās augošajā nozarē.

    Mašīnas tiks ražotas zem brenda TOGG (Turkey’s Automobile Initiative Group), kas sevī iekļauj 5 vietējos uzņēmumus no dažādām nozarēm un ticis nodibināts vien 2018. gada vidū. Vadības amatos piesaistīti ar nozari saistīti cilvēki, kuri iepriekš strādājuši Bosch un General Motors uzņēmumos, norādot uz to, ka šajā jomā tiek saskatīts liels potenciāls ar skatu nākotnē.

    Nav pieejama plašāka informācija par auto tehnisko specifikāciju un cenu, tā kā par to varam tikai spekulēt, taču Turcija šādi spēj parādīt savu ekonomisko spēku. Interesanti, ka jau šobrīd valstī atrodas tādu auto kompāniju ražotnes, kā Ford, Renault, Toyota, Hyundai, kuri piegādā automašīnas Eiropas tirgum.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    31.12.2019 17:48

    Turki tak nopirka tiesības uz saab ražošanu (tiesa, ne zīmolu) un jau cik tur gadus taisījās ražot vecā labā 9-3 elektrisko versiju.

    Oskars
    01.01.2020 13:12

    Nak prata shis ar ciganu razoto Dacia. Vismaz tagad bus par vienu sudigu auto vairak.

    Krotow
    03.01.2020 19:10

    Ja tehniski nebūs sliktāks par 15 gadus vecu Ladu, tad vēl būs labi. Taču drīzāk būs kārtējais jotafons.

    Reklāma