Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple lietotne Find My palīdz atrast nozagtu auto

    Jaunākie raksti

    Kompānija Apple pēdējā nedēļā pamanījusies veiksmīgi izcelties ar savu servisu darbību, jo balss asistents Siri palīdzējusi izglābt puisi, kurš iebraucis upē ar auto, kā arī pārveidotā Find My lietotne ļāvusi atrast nozagtu automašīnu.

    Kā jau ierasts, visas interesantās lietas “vienmēr” notiek Amerikā vai Krievijā, bet to var skaidrot ar lielo iPhone lietotāju īpatsvaru pāri okeānam. Aiovas štatā 19 gadus vecas meitenes auto tika nozagts no benzīntanka QuickTrip, kamēr viņa veikusi savus pirkumus, jo mašīna bija atstāta ar ieslēgtu dzinēju. Tajā bija palicis īpašnieces iPhone telefons, tāpēc tika izmantota Find My aplikācija, lai noteiktu, kur šobrīd atrodas telefons. Zagļi pietiekami ātri saprata, ka tālrunis tiek izsekots, tāpēc to izslēdza, taču pēc pāris dienām tas atkal tika ieslēgts, un mašīna atrasta kādā tuvējā dzīvojamā kompleksā.

    Var uzdot daudz jautājumu, kāpēc automašīna vispār tika atstāta ieslēgta un kāpēc tajā atradās telefons, bez kura cilvēki mūsdienās vairs nedzīvo. Šī situācija tiek skaidrota ar to, ka meitenei nesen bija izdedzis dzīvoklis, tāpēc gandrīz visa viņas iedzīve atradusies auto. Kad policija bija atradusi nozagto auto, tajā vairs nebija ne atslēgu, ne maka, ne telefona, taču tā uzskata, ka telefons varētu atrasties kaut kur tuvumā.

    Find My aplikācija piedzīvojusi pārmaiņas sākot ar iOS 13 versiju, ļaujot sekot līdz visām savām saistītajām ierīcēm kā AirPods austiņām, Apple Watch pulkstenim vai datoram. No pieredzes varu teikt, ka norādes ir pietiekami precīzas, un aplikācijā ļoti ērti ir attēlotas manas saistītas ierīces, ar iespēju ieslēgt skaņas paziņojumu, lai tās atrastu. Tāpat jaunā versija ļauj izsekot citus Apple produktus, pat ja tie ir bezsaistē. Jāatzīmē, ka meitenes iPhone acīmredzot nav bijusi jaunākā iOS versija, jo nav bijis iespējams to izsekot bezsaistē.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    25.12.2019 23:33

    Nozaga atstātu iedarbinātu auto. Tāpēc jau benzīntankos liek zīmes – stāvot izslēgt motoru. Labi ka vismaz auto atrada.

    Štata nosaukums Iowa ir angļu valodā. Latviešu valodā – Aiova. Aiovas štats.

    gatis krustaglis
    26.12.2019 00:05

    “”Iovas štatā 19 gadus vecas meitenes auto tika nozagts no benzīntanka QuickTrip”
    vispār arī lovas štatā ir zīme bagāžnieka iekšējā redzamajā daļā – neatstājiet elpojošus priekšmetus

    Eggy Mega
    26.12.2019 23:32

    Kur ir raxta “sāls”? Jo tur pieminēts APPLE? Esmu atradis WP un Android tālruni kā minimums 4 reizes, izmantojot iebūvētās atrašanas lietotnes. Ļoti labi strādā.

    digitalk
    27.12.2019 22:34
    Reply to  Eggy Mega

    tu gribēji izlasīt kaut ko citu no 9to5mac tīklvietā publicētas ziņas?

    Reklāma