Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple atver savu kodu gudro māju risinājumiem

    Jaunākie raksti

    Noticis pietiekami nozīmīgs tehnoloģiju notikums un pavērsiena punkts viedo risinājumi nākotnes attīstībā, jo kopā ir sanākuši lielākie tehnoloģiju giganti kā Amazon, Apple, Google un Zigbee Alliance, lai runātu par savstarpēju sadarbību un vienotu savienojamības standartu izstrādi gudro māju produktiem. Šis ir zīmīgs solis, jo tas nozīmē, ka tiks paplašināta un vienkāršota pieejamība gala patērētājam.

    Tā kompānija Apple publicējusi atvērtā koda versiju savas platformas HomeKit piederumu izstrādes komplektam (angliski accessory development kit (ADK)) vietnē GitHub, kas ikvienam interesentam dos iespēju izstrādāt un testēt savus ražojumus kopējā darbībā ar kompānijas lietotni Home, caur kuru notiek ierīču vadību Apple ekosistēmā. Tiesa, šis nenozīmē, ka uzreiz visiem ir bezmaksas pieeja, kas ļautu jebkuram patērētājam to izmantot. Šis kods palīdz izstrādes sākumā posmā pārbaudīt visu, jo lai veidotu komerciāla nolūka produktus kopā ar HomeKit, būs jāiesaistās Apple programmā “veidots priekš iPhone/Ipad” (angliski Made for iPhone/iPad (MFi)).

    Reklāma

    Šajā situācijā Apple joprojām var spēlēt pēc saviem noteikumiem, jo to ierīces ir ļoti plaši izplatītas, kas nozīmē, ka caur aplikāciju Home tiešā un netiešā veidā iespējams sasniegt lietotājus. Tāpat kompānija uzsver to, ka viņu platforma un izstrādātie paņēmieni ļauj saglabāt vislielāko privātumu, neļaujot datiem piekļūt pat pašam Apple.

    Zinot kā tehnoloģiju gigants kopumā attiecas pret atvērto kodu un kāda cita ielaišanu savā Apple tīklā, šis liekas kaut kas ļoti īpašs, taču tas ir ļoti patīkami, jo ļaus mums parastiem lietotājiem sagaidīt arvien vairāk un pieejamākus dažādus viedos ikdienas risinājumus. Izskatās, ka arī Apple iepūtušas kādas jaunas vēsmas kopējā biznesa modelī, saprotot, ka šeit ir potenciāls lielam tirgum un iespējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis
    25.12.2019 15:55

    „Priekš” ir krievu valodas prievārda „для” tiešs tulkojums, kas latviešu valodā ir lieks.

    Kursors.lv
    25.12.2019 17:11
    Reply to  Artis

    Jā.

    Reklāma