Web Analytics
More
    Reklāma

    3D sejas maska spēj apmānīt lidostas drošības sistēmas

    Jaunākie raksti

    Mākslīgā intelekta uzņēmums Kneron ir izveidojis cilvēka 3D sejas maskas, lai testētu kā dažādas sejas atpazīšanas sistēmas reaģē uz mākslīgu cilvēka ārieni. Par pietiekami šokējošu faktu kļuvis tas, ka Āzijā pieejamās AliPay un WeChat maksājumu sistēmas bijis iespējams apmuļķot, kaut arī šajā reģionā sejas nolasīšanas tehnoloģijas ir krietni vairāk izplatītas un attīstītas. Tātad pieņemot arī attiecīgo drošības standartu kvalitāti.

    Kneron pārbaudījis šīs maksājumu sistēmas lidostā, kā arī iekāpšanas sistēmu ar sejas nolasīšanu Šipholas lidostā Nīderlandē, kur to izdevies apmuļķot vien ar sejas fotogrāfiju telefonā. Šis patiesi ir bijis pārsteidzošs fakts un ļoti uzskatāms vājais posms sistēmā. Līdzīgs eksperiments nostrādājis, lai nopirktu biļeti Ķīnas dzelzceļa sistēmā.

    Reklāma

    Protams, diez vai katram no mums mājās ir speciāli printeri, kuri spētu izveidot precīzu kāda cilvēkas sejas attēlu, lai to nomainītu kā Nikolasa Keidža filmā “Face/Off”, taču atklātā iespēja apstiprināt biļete ar sejas foto ir zīmīga ievainojamība. Šis atklājums nāk par labu jaunāko iPhone cienītājiem, jo Apple savu Face ID tehnoloģiju ir pasargājis pret šādiem “uzbrukumiem” izmantot arī sejas mīmikas kustību, kas ļauj tai neiekrist uz šādu masku.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma