Web Analytics
More
    Reklāma

    Viedtālruņu videokartes kļuvušas tik nozīmīgas, ka tām pat būs atjaunināmi draiveri

    Jaunākie raksti

    Qualcomm paziņojis, ka ar Play Store starpniecību būs atjaunināmi draiveri videokartēm, kas nāks kopā ar Snapdragon 865, 765 un 765G viedtālruņu procesoriem. Uzreiz ticis paziņots, ka nekas tamlīdzīgs nav gaidāms jau šobrīd pieejamajiem Snapdragon procesoriem (to pavadošām video apakšsistēmām).

    Šāds Qualcomm paziņojums gan nav nekas unikāls, jo Google I/O 2019 norises laikā jau tika solīts, ka Android operētājsistēma līdz ar Project Mainline atnākšanu kļūs modulārāka – pastāvēs iespēja atjaunināt atsevišķas Android operētājsistēmas daļas, neaiztiekot neko citu no operētājsistēmas. Videokaršu draiveri būs pirmais mēģinājums piedāvāt modulārāku pieeju Android operētājsistēmas atjaunināšanai.

    Reklāma

    Zināms, ka Qualcomm paši uz savu galvu neizsūtīs draiveru atjauninājumus minētajām jaunajām video apakšsistēmām, bet draiveri tiks piedāvāti viedtālruņu ražotājiem. Ražotāji paši testēs draiveru darbību, pēcāk tos varēs izvietot Play Store lietotņu veikalā.

    Protams, šāda pieeja var novest ne tikai pie optimālākas spēļu darbības viedtālrunī, bet arī kaut ko sabojāt, ja ražotājs vai Qualcomm nebūs kaut ko līdz galam iztestējuši.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    16.12.2019 13:40

    Laba ideja. Taču ņemot vērā iespēju sačakarēt jau instalētos draiverus, būtu labi atstāt iespēju atgriezt iepriekšējo draiveru versiju. Atinstalējot no jauna pielikto vai tml.

    Reklāma