Web Analytics
More
    Reklāma

    Waze uzsāk ziņot par sniegu un ledu

    Jaunākie raksti

    Sociālās navigācijas lietotne Waze uzsākusi atsevišķās valstīs parādīt sniegu un ledu, kad tiek braukts un arī maršruta plānošanas laikā. Lieliem priekiem šobrīd pie mums nevajadzētu rasties, jo pagaidām Waze ledusziņas piedāvā tikai ASV un Kanādā.

    Šoferim pie mums gan būtu jāzina – ja ir zem nulles, ceļš būs klāts ar melno ledu pat desmitos no rīta uz Jūrmalas šosejas vēl vietā, kur to dēvē par K. Ulmaņa gatvi. Šis ir mans novērojums dabā – aptuveni pretī Sky veikalam 8. decembra vēlā rītā pelēka Škoda stāvēja ar dibengalu braukšanas virzienā, atspiedusies pret norobežojošo barjeru. Tukuma aplī tobrīd droši vien trenējās ātrslidotājs Haralds Silovs.

    Reklāma

    Ziņot par ledu un netīrītiem ceļiem varēs paši Waze izmantotāji, kā arī paziņojumi par ceļu stāvokli taps sadarbībā ar ceļu uzturētājiem un citām atbildīgajām iestādēm. Pagaidām nav zināms, kad šāda iespēja nonāks Eiropā un arī Latvijā.

    [PAPILDINĀTS] Kā ziņo mūsu acīgie lasītāji, arī pie mums ir iespēja ziņot par apledojumu, kā arī Latvijā šis viss ir spēkā.

    VAS Latvijas autoceļu uzturētājs izmantos aplikāciju Waze, ar kuras palīdzību turpmāk varēs informēt par notiekošo uz valsts autoceļiem, kā arī redzēt aktuālāko informāciju.

    Iesniedzot ziņojumu aplikācijā Waze, svarīgi norādīt konkrētu bīstamības tēmu vai apakšsadaļu. Pašlaik Waze piedāvā trīs bīstamības sadaļas, no kurām katrai ir savas apakšsadaļas.

    Ziņojumu apakšsadaļas, kuras izvērtē Latvijas autoceļu uzturētājs, ir sekojošas: uz ceļa: šķērslis, bedre, sabraukts dzīvnieks; ceļa malā: pazudusi ceļazīme; laika apstākļi: ledus, plūdi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rodo
    11.12.2019 13:11

    Pag, jau gadsimtu kā var Waze lietotāji ziņot par ledu utt ujp.
    Latvijas autoceļu uzturētājs pat ir paziņojis, ka ņems šos norādījumus vērā https://www.lau.lv/jaunumi/turpmak-latvijas-autocelu-uzturetaju-par-valsts-autocelu-stavokli-vares-informet-ari-waze
    Tā kamdēļ mums te tagad jālaiž karsts par lietām kas jau pastāv gadsimtu!?

    Reklāma