Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija nodrošinās 3.2 miljardu eiro atbalstu akumulatoru tehnoloģiju inovācijām

    Jaunākie raksti

    Reuters ziņo, ka Eiropas Komisija atbalstījusi 3.2 miljardu eiro piešķiršanu dažādu projektu atbalstam, kas saistīti ar akumulatoru tehnoloģiju izveidi un inovācijām šajā jomā. Jau apstiprināti akumulatoru tehnoloģiju projektu atbalsti Beļģijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Polijā un Zviedrijā.

    Tiek lēsts, ka Eiropas dotie 3.2 miljardi eiro piesaistīs vēl vismaz 5 miljardus eiro privātā finansējuma un investīciju. Eiropas Komisija ar šo projektu plāno atbalstīt akumulatoru tehnoloģijas līdz 2031. gadam.

    Reklāma

    Paziņots, ka akumulatoru izveides atbalstīšana Eiropas ietvaros ir stratēģisks lēmums, kas nākotnē nodrošinātu ekonomikas attīstību, kā arī uzlabotu iespējas iedzīvotājiem izmantot bezizmešu transportu un zaļākas enerģijas tehnoloģiju pieejamību. Tāpat akumulatoru tehnoloģiju izveides atbalstīšana nodrošinās jaunas darba vietas.

    Atbalsts būs pieejams, lai attīstītu izejmateriālu ieguvi, dažādu ķīmisko savienojumu pētījumiem, akumulatoru dizainu uzlabošanai, programmatūras izstrādei, kā arī nolietoto akumulatoru pārstrādei.

    Avotsreuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma