Web Analytics
More
    Reklāma

    Teslas drošības kameras nofilmē vandāli, kurš pārdur riepas

    Jaunākie raksti

    Vēl viens atgadījums no ikdienas dzīves pierādījis, ka Teslas automašīnās pieejamais “sentry mode”, ko latviski varētu saukt par sargāšanas sistēmu, ir noderējusi, lai atpazītu un vēlāk notvertu ļaundari, kurš pārdūris mašīnas riepas.

    Drošības sistēma tikai izlaista salīdzinoši nesen, 2019. gada februārī, un tā ātri spēja pierādīt savu noderību un vēl vienu reālu kompānijas meistarstiķi. Tās darbināšanā tiek izmantotas kameras, kuras ir iebūvētās automašīnā, lai primāri nodrošinātu autopilota darbību. Taču auto stāvēšanas laikā “sentry mode” reaģē uz aizdomīgām kustībām gar mašīnu, ieslēdzot 4 kameras, kuras spēj parādīt visu mašīnas perimetru. Tādējādi bieži vien vandāļi tiek nofilmēti pilnā augumā pašiem par to pat nezinot, kaut arī vadības konsolē ir redzams, ka ir ieslēgta attiecīgā sistēma.

    Reklāma

    https://www.youtube.com/watch?v=t-iBSEfQWKk&feature=emb_title

    Attiecīgais gadījums fiksēts Kalifornijā atrodošajā Ņūportas pludmalē, kur kāds garāmgājējs tīšuprāt pārdūris mašīnas riepu. Šis video tālāk nodots policijai, kura spējusi atrast pāridarītāju. Drošības kameras ir spējīgas uztvert signālus, ja kāds slapstās gar blakusesošajām mašīnām, taču primāri tās ir domātas pašai Teslai. Tāpat vēl viens šāds publiskais piemērs varētu kalpot par iemeslu, lai elektroauto “heiteri” savu naidu tomēr paturētu pie sevis, jo mašīnas piedzīvojušas daudzus vandālisma gadījumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    11.12.2019 00:46

    Par šo kadru nesen rakstīja. Dzīvojot turpat blakus un durot vēl ieslēdza gaismu telefonā, lai viņu var labāk apskatīt. Apmēram tas pats līmenis kā nesen ziņās aprakstītajiem skūteru metējiem kanālā pie Rīgas autoostas. Jāatzīst, ka stulbums un ignorance iet roku rokā. Vandāļiem būtu pēdējais laiks saprast, ka teslas apskādējot, vismaz maiss galvā jāuzvelk.

    Vecais Nīgrais
    11.12.2019 08:29
    Reply to  Krotow

    Maisiņš vaig? :)

    Reklāma