Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā startējis pirmais digitālais Autošosejas čempionāts

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ Latvijas autosporta vidē aizsākts netradicionāls, taču mūsdienīgs projekts, kas ir jauns autošosejas attīstības virziens – “Latvijas Automobiļu Federācijas” autošosejas komisijas paspārnē izveidots pirmais digitālais autošosejas čempionāts ar nosaukumu “e-motorsport.lv“.

    Linda Medne, Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretāre, stāsta: “Pēc Starptautiskās Automobiļu federācijas lēmuma uzsākt digitālo autosporta sacensību rīkošanu, ir likumsakarīgi arī nacionālajām federācijām spert šādu soli. Latvija šajā jomā nebūs pionieris, bet mēs iesaistāmies pietiekami laicīgi, lai nostiprinātu savas pozīcijas un mūsu sportisti spētu nonākt līdz pasaules līmeņa sacensībām. Šāda veida projekti nozīmē sekot mūsdienu tendencēm un attīstīties.”

    Reklāma

    Projekta iniciatori ir vietējais autošosejas sacensību seriāls “ABC RACE” un autosporta simulatoru klubs “SRC Riga”. Šādu sacensību priekšrocības salīdzinājumā ar īsto autošoseju ir ne vien ievērojami zemākas izmaksas, bet arī iespēja biežāk aizvadīt treniņus un gūt sacīkšu pieredzi ar visdažādāko sacīkšu tehniku.

    Pirmā “e-motorsport.lv” digitālo sacensību sezona norisinās no 2019. gada novembra līdz 2020. gada aprīlim, kuras laikā tiks aizvadīti 6 sacensību posmi dažādās Eiropas trasēs, tai skaitā pašmāju trasē “Biķernieki” un kaimiņu “Auto24ring” (Igaunija) un “Nemuno Ziedas” (Lietuva) trasēs.

    Kārlis Priedītis, “e-motorsport.lv” un “ABC Race” vadītājs, teic: “Digitālais autosports ir papildu iespēja iegūt pieredzi esošajiem autosportistiem, taču kā galveno ieguvumu es redzu jauno braucēju piesaistes iespējas starp jauniešiem, kuri jau ir pazīstami ar interneta un datorspēļu vidi, bet šobrīd aizraujas ar dažāda veida spēlēm, kuras nekādi nav saistītas ar reālo dzīvi. Ja mums izdosies šos jauniešus ieinteresēt digitālajā autosportā, tad, visticamāk, viņiem radīsies interese arī par īsto autosportu.”

    Galvenā balva katrā digitālās autošosejas sacensību posmā ir bezmaksas iespēja aizvadīt īstas autošosejas sacensības “ABC RACE” seriālā ar īstu sporta auto 2020. gada sacīkšu sezonā. Tā kā nolikumā paredzēts, ka galveno balvu var izcīnīt tikai vienreiz sezonā, no datora krēsla līdz sporta auto krēslam nokļūs 6 dažādi “e-motorsport.lv” sacensību dalībnieki.

    Jānis Vanks, Latvijas autošosejas čempions un sporta meistars, uzskata: “Šī jaunā autosporta disciplīna jaunajiem braucējiem dod vēl nebijušu iespēju iesaistīties gan agrākā vecumā, gan par ievērojami mazākiem līdzekļiem. Mani ļoti iepriecina arī reģionu iesaistes iespējas. Latvija nav bagāta ar autosporta trasēm, līdz ar to dzīvesvieta ārpus Rīgas var izrādīties šķērslis iesaistei autošosejā, taču digitālais autosports nodrošina iespēju piedalīties no jebkuras vietas Latvijā vai pat pasaulē. Iespējams, ka šis faktors var kļūt arī par noteicošo jauno talantu atrašanā un kopējā sportistu līmeņa izaugsmē”.

    Lai piedalītos sacensībās nepieciešams dators, interneta pieslēgums un stūres iekārta. Gan atlases kārtu, gan fināla braucienus iespējams aizvadīt no savām mājām, taču ir padomāts arī par tiem, kuriem nav pieejams iepriekš minētais. “SRC Riga” simulatoru klubā iespējams iznomāt profesionālus simulatorus un aizvadīt sacensības.

    Šobrīd profesionālu simulatoru nomas pakalpojums pieejams tikai Rīgā, taču, attīstoties disciplīnai, varētu attīstīties arī šī pakalpojuma ģeogrāfiskais pārklājums Latvijā. Lietuvā jau tagad ir vairāki simulatoru klubi dažādās pilsētās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dzintars
    05.12.2019 13:16

    Papildinot šo, tāpat arī notiek SimRace Latvia čempionāts ar WTCR mašīnām, un čempis tiek sponsorēts no BaTCC puses.

    Kursors.lv
    05.12.2019 13:59
    Reply to  Dzintars

    Paldies!

    KKTK
    05.12.2019 15:16

    A kādā simulātorā tiek braukts?

    Agnis
    05.12.2019 15:30
    Reply to  KKTK

    Assetto Corsa

    Reklāma