Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon oficiāli uzsāk darbu pie kvantu datoru mākoņplatformas izstrādes

    Jaunākie raksti

    AWS re:Invent 2019 konferences norises laikā Amazon izziņojis darba sākšanu pie Braket kvantu datoru tehnoloģijas un to pavadošas mākoņplatformas aprēķinu veikšanai.

    Kvantu dators ir skaitļošanas ierīce, kuras darbības pamatā ir tādas kvantu mehānikas parādības kā kvantu superpozīcija (angliski: quantum superposition) un sapīti stāvokļi (angliski: entangled states).

    Reklāma

    Var gandrīz sacīt, ka kvantu datori vairs nav zinātniskā fantastika – tie pastāv, bet uzticamu aprēķinu veikšanai tos vēl šobrīd nav iespējams izmantot. Amazon izziņotā mākoņplatforma ļaus zinātniekiem piekļūt kvantu datoriem IonQ, Rigetti un D-Wave. Pie kvantu datoru tehnoloģijām strādā arī Google, IBM un Microsoft.

    Diemžēl šobrīd kvantu datoriem ir tikai potenciāls, bet faktiski tie nepilda savas funkcijas, jo kvantu datorus ir grūti kontrolēt (kvantu datora sniegtos rezultātus ir ļoti sarežģīti pārbaudīt). Kvantu dators diez vai aizstās tavu klēpjdatoru, jo kvantu datori paredzēti citiem pielietojumiem – ar tiem varēs modelēt molekulu uzvedību un, iespējams, nākotnē kvantu datoriem varēs likt aplēst dažādas ar uzņēmējdarbību saistītas problēmas finanšu, energoapgādes un farmācijas nozarēm.

    Amazon Braket nodrošinās zinātniekiem pieeju pie kvantu datora izveides modelēšanas, testēšanas un iespējas izmēģināt kvantu datoriem paredzētus algoritmus. Tiek lēsts, ka kvantu datori jēgpilnus aprēķinus nespēs veikt vēl vairākus gadus. Daudzi uzskata, ka kontrolējami un pārbaudāmi kvantu datoru aprēķini gaidāmi tikai pēc 20 līdz 30 gadiem.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Emīls
    03.12.2019 14:47

    IBM šeit vairākus soļus priekšā Amazonam, jo publiski un bez maksas piedāvā izmantot savus Kvantu datorus. https://quantum-computing.ibm.com/login

    Reklāma