Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radīta aplikācija varēs palīdzēt insulta slimnieku rehabilitācijā

    Jaunākie raksti

    Oktobra vidū Budapeštā notiekošajā Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta konferencē, kurā tika prezentētas dažādas ar vidi, medicīnu, saimniecību un sabiedrību saistītas idejas un risinājumi, nominantu lokā atradās aplikācija Vigo. Tā palīdz insulta pacientiem ātrāk atveseļoties, un tās radītājs ir latvietis Kristaps Krafts, kurš kā vienīgais pārstāvēja mūsu valsti šajā pasākumā.

    Uzņēmums “Vigo” savu darbību uzsācis pavisam nesen, 2018. gadā, un tā vadītājs Kristaps vēlas digitalizēt veselības nozari, piedāvājot aplikāciju, kura tieši insulta pacientiem piedāvās noteiktus norādījumus, precīzāk vingrinājumus rehabilitācijai, lai tie mājas apstākļos spētu tos izpildīt. Tas nepieciešams tāpēc, ka šī brīža situācijā insulta pacientiem ir jāgaida vairākas nedēļas un pat mēneši, lai pēc slimnīcas atstāšanas nokļūtu pie speciālista, kurš dos tālākos norādījumus. Vigo ar savu risinājumu vēlas šo garo starpposmu padarīt efektīvāku.

    Reklāma

    Tieši pie insulta risinājuma Kristaps nonācis gan caur savām studijām medicīnas inovāciju nozarē, gan pavisam vienkārši sazinoties ar Rīgas Stradiņa slimnīcu, kura sniegusi informāciju par reālām ikdienas problēmām. Insults kļūst par arvien jaunāku cilvēku saslimšanu, kā arī tā ir aktuāla problēma visā pasaulē. Šobrīd aplikācija atrodas izmēģinājuma stadijā. Krafte norāda, ka saredz tās potenciālu esot tieši kā fizioterapijas palīgs video formātā. Ideālā situācija būtu tāda, ka pacientam ir saruna ar dakteri, kurš saka, ka tā kā rinda uz rehabilitāciju ir gara, gaidīšanas laikā iesakām izmantot Vigo aplikācijā pieejamos vingrinājumus.

    Jaunais uzņēmējs atzīst, ka komercializēt šādu aplikāciju būs liels izaicinājums, taču šobrīd tās darbībai ir saņemti 25 000 euro no Eiropas Inovāciju institūta, saņemot otro vietu Pārmaiņu kategorijā. Šajā apbalvošanā prezentētas tādas idejas kā hyperloop vilciena Eiropas versija, aplikācija diabēta slimniekiem, iekārta, kura spētu izmantot viļnu enerģiju elektrības ražošanai un citas.

    AvotsLSM.lv
    ViaEIT
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma