Web Analytics
More
    Reklāma

    Inženieris uzmodelējis Teslas Cybertruck aerodinamikas spējas

    Jaunākie raksti

    Kopš pagājušās piektdienas, kad tika prezentēts kompānijas Tesla pikaps Cybertruck, tas ir raisījis ne mazums karstu diskusiju, taču par spīti neparastajam dizainam un ķibelēm prezentācijas laikā, šo auto jau rezervējuši vismaz 250 000 cilvēku. Gan jau daudzus citus, tāpat kā mani pārsteidzis diezgan kantainais un asais dizains, kas raisīja pārdomas par šī auto aerodinamisko pusi.

    Šis jautājums nomācis arī daudzus cilvēkus pasaulē, un tā aviācijas inženieris Džastins Martins publiskojis savus pirmos modelētos rezultātus ar pikapu vēja tunelī. Protams, tas ir digitālais vēja tunelis, kurā izmantota datorskaitļošana un mašīnas modelis. Inženieris veltījis veselu diennakti, lai maksimāli precīzi izveidotu auto modeli, apskatot visas pieejamās bildes no visiem leņķiem.

    Rezultāti vērtējami kā pietiekami labi, jo pēc pieejamajām bildēm vismazāk aerodinamiskie punkti loģiski bija auto taisnā priekša un tieši lielā vējstikla malas, visam pārējam esot ar atbilstošu un labu aptekamību, kā mēdz teikt par mūsu bobsleja kamanām. Ar šo dizainu ir panākta vēja virpuļa samazināšanās tieši pikapa aizmugurējā daļā, kurā atrodas “kaste”, par ko acīmredzami parūpējies nolaižamais bagāžas jumts. Tāpat asā vējstikla šķautne savā veidā ļauj gaisam pēc tam piespiesties šajā zonā. Cybertruck modelis gan nav spējis izbēgt no virpuļa, kurš rodas tieši aiz mašīnas, taču tāds rodas jebkuram auto, jo visaerodinamiskākā forma būtu piliens, taču tādu fiziski nebūtu iespējams uzbūvēt.

    Džastins Martins atteicies paust pretestības koeficientu, jo joprojām nav precīzu detaļu par riteņiem, kas rezultātu var ļoti ietekmēt.Gan jau acīgākie vērotāji būs pamanījuši, ka auto nav spoguļu. Šeit noteikti nevar spekulēt par spoguļiem-kamerām, kā Audi E-Tron, jo ASV tādus vienkārši nav atļauts lietot. Līdz ar to ir vēl pāris “bet”, tomēr inženieris ir pārliecināts, ka iegūts ļoti precīzs rezultāts par auto virsbūves aerodinamiku, kas kopumā pārspēj sava smagnējā ārējā izskata pazīmes.

    Tā kā dati nekad nemelo, tad Teslas pikapa prezentācijas bijusi visu laiku skatītākā salīdzinot ar citu modeļu prezentācijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    27.11.2019 12:11

    Brīdī, kad kāds mēģina uz aci noteikt aerodinamiskās īpašības šis ir pirmais, kas nāk prātā-
    https://m.youtube.com/watch?v=OMDQzITWJyU

    Arturs Calmanis
    30.11.2019 12:40

    Neko nezinu par aerodinamiku. Šis autiņš iznīcina poršus drag reisos.

    Un pats galvenais.

    Izskatās superīgi.

    Un ir diezgan laba cena civilpersonu bruņutransportam.

    Kursors.lv
    30.11.2019 18:03

    * Cybertruck pagaidām ir prototips nevis reāls auto, kas kaut ko var iznīcināt. Poršus tas iznīcina tikai Īlona sapņos. Pat Model S netiek galā ar Poršiem.
    * Izskatās tizli.
    * Nav bruņutransports.

    Reklāma