Web Analytics
More
    Reklāma

    Kārtējā Android ievainojamība – Camera lietotne izmantojama uzbrukumos

    Jaunākie raksti

    Droši vien šis nebūs vairs nekāds pārsteigums – Google Android operētājsistēmai atkal atrasta ievainojamība. Protams, mūsdienās ievainojamības ir gaismas slēdžiem un ledusskapjiem, bet Android operētājsistēma ir ļoti izplatīta, turklāt ar tās salāpīšanu ierīču ražotājiem neveicas ideāli, ja arī Google laicīgi izlaiž labojumus.

    Šoreiz Android operētājsistēma ļauj urķiem tikt klāt pie lietotāja fotogrāfijām ar kameras lietotnes palīdzību. Potenciāli šī ievainojamība ir simtiem miljonu Android viedierīču. Drošības pētnieki pat izveidoja viltus lietotni, kas it kā paredzēta laika ziņu parādīšanai, bet tā zog lietotāja datus – fotogrāfijas, kā arī tā spēj ierakstīt balss zvanus.

    Reklāma

    Tiek ziņots, ka Samsung un Google jau sakopuši šo nesmukumu ar Google Camera un Samsung Camera ielāpiem, bet absolūti lielākā daļa Android viedierīču var tā arī nesaņemt nekādus labojumus, kas novērsīs ievainojamību.

    Šādu problēmu dēļ vairāki Android ierīču ražotāji cenšas nodalīt pamata operētājsistēmu no papildu lietotnēm un iespējām, izvietojot šīs lietotnes Play veikalā. Ar Google Play starpniecību lietotnes un papildu funkcijas ir ātri atjaunināmas, kā arī labojamas šāda veida ievainojamības. Tā rīkojas Sony un OnePlus, kamēr Samsung uztur paši savu lietotņu veikalu, bet ideja no tā nemainās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arturs Calmanis
    21.11.2019 09:38

    Vismaz Android ir lietotnes. /ᐠ。ꞈ。ᐟ\

    Karlis
    21.11.2019 09:51

    ko dot skaits, ja patiesībā tās pa lielam ir crackware tipa. pilnas ar reklāmām. pilnas ar bagiem un riktīgas bremzes… nu labi, iespējams, ir pārspīlēju.

    Krr
    21.11.2019 20:57
    Reply to  Karlis

    Programmas, kuras nepieciešamas ikdienas lietošanai ir jānopērk. Nebūs jāsūdzas ;)

    Reklāma