Web Analytics
More
    Reklāma

    SpaceX papildina savu Starlink satelītu skaitu debesīs

    Jaunākie raksti

    Īlonam Maskam turpinot attīstīt savu projektu par interneta pieejamību jebkurā pasaules vietā caur satelītiem, kompānija SpaceX palaidusi vēl 60 Starlink satelītus Zemes orbītā, reizē atzīmējot veiksmīgu Falcon 9 raķetes ceturto lidojumu un atgriešanos atpakaļ uz zemes.

    Veiksmīgais raķetes lidojums un satelītu palaišana notikusi 11. novembra naktī no ASV Gaisa spēku bāzes Cape Canaveral. Zīmīgi, ka tieši šis novembra datums ir arī kara veterānu piemiņas diena, kas tika atbilstoši paziņota raķetes pacelšanās laikā.

    Reklāma

    Šī ir otrā satelītu partija, kura būs pirmā oficiāli strādājošā, jo maija mēnesī orbītā tika palaisti 60 testa satelīti, lai pārbaudītu to darbību, no kuriem daļa paspējusi jau sabojāties. Lielu rezonansi izraisīja gaismas virtene debesīs, kuru veidoja šie satelīti, kas izsaukusi zinātnieku raizes par to, ka tiks traucētu dažādu satelītu un teleskopu darbība.

    Šai situācijai tiek meklēti risinājumi, Starlink satelītus ievadot augstāk orbītā un mēģinot novietot atbilstošākā novietojumā, taču par reālo situāciju varēs spriest vien tad, kad to daudzums būs mērāms tūkstošos. Interneta pieejamas dažādas lapas, kurās var sekot jauno satelītu ceļam debesīs, jo tiem būtu jābūt redzamiem ar neapbruņotu aci.

    Vēl pirms šī lidojuma pats Masks dižojās, ka veicis tviter ierakstu, izmantojot šo Starlink pieslēgumu.

    Kā redzams pēc pašreizējām satelītu lidojumu trajektorijām, tad mūsu pusē tos nebūs iespējams novērot. Varbūt lasītāju pulkā ir kāds, kurš vēlas padalīties ar kādu labu mājaslapu, kurā precīzi un saprotami sekot dažādu debesīs lidojošu objektu pozīcijai pret Latviju?

    AvotsSpace
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    19.11.2019 16:58

    Bils Geits jau savulaik izgāzās ar Teledesic
    kas tagad ir mainījies?
    cik varētu maksāt iekārtas klienta galā?

    Muah
    19.11.2019 17:54

    Vispār jau kā reiz ir plāni samazināt orbītas augstumu, nevis “ievadot augstāk orbītā un mēģinot novietot atbilstošākā novietojumā, “. Samazinot orbītas augstumu tie vairs naktī nespīdēs un attiecīgi netraucēs teleskopiem.

    Reklāma