Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks nosūta tvītus caur SpaceX Starlink satelīta internetu

    Jaunākie raksti

    SpaceX Starlink divīzija grasās jau nākamajā gadā uzsākt piedāvāt caur satelītiem nodrošinātu interneta pieslēgumu klientiem ASV teritorijā. Sākotnēji netiks nosegta pat visa ASV teritorija. Lai parādītu Starlink spējas, SpaceX vadītājs Īlons Masks nosūtījis caur šo interneta pieslēgumu divas ziņas Twitter sociālās saziņas vietnē.

    Pēc tam sekoja uzreiz arī otrā ziņa:

    Maskam jau šobrīd mājās esot Starlink terminālis, kas nodrošina tīmekļa savienojumu caur satelītiem. Starlink mājas lietotājam paredzētais terminālis esot bijis visai liels izaicinājums, bet interneta nodrošināšanai nepieciešamais satelītu skaits debesīs nav nekāds nieks.

    SpaceX jau šobrīd izplatījumā nogādājis 60 interneta satelītus, ASV valdība izdevusi licenci gandrīz 12 000 satelītu izvietošanai ap Zemi, bet labam Starlink interneta pārklājumam būtu nepieciešami jau atļautie 12 000 un klāt vēl 30 000 satelīti.

    SpaceX vienā lidojumā nogādā ap Zemi uzreiz daudzus Starlink satelītus, ASV nosegšanai ar internetu nepieciešami aptuveni 6 līdz 8 lidojumi, bet visas Zemes nosegšanai ar internetu – vismaz 24 lidojumi.

    SpaceX visu laiku uzsvēris, ka vēlas nodrošināt gigabita interneta tīklu ar 25 ms aizturi (latency). Pagaidām nav zināms, cik būs mēneša maksa par Starlink piedāvāto interneta pieslēgumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Puķīte
    23.10.2019 14:38

    Interesanti gan,kāds ir tad gala terminālis,un cik tāds maksā…

    AC/DC
    23.10.2019 14:51

    Nezinu par termināli, bet antena esot apmēram picas kastes izmēra.

    Kursors.lv
    23.10.2019 15:51

    Šis risinājums jau nav īsti paredzēts gala patērētājiem, bet gan drīzāk backhaul tīkla daļai.

    Artis 🍏
    23.10.2019 16:40

    Šis ir arī gala lietotājiem.

    “Shotwell said millions of people in the US pay $80 per month to get ‘crappy service,'” SpaceNews reported. “She didn’t say whether Starlink will cost more or less than $80 per month but suggested that would be a segment of the public the company would target as well as rural areas that currently have no connectivity.”

    Kurbads
    23.10.2019 20:20

    30 000 satelītu… Interesanti, ka tos lūžņus pēc tam savāks, kad paies 10 gadi un tie jau būs tehniski novecojuši un nevienam nevajadzīgi. Jo 1gb internets jau ir tagadne. Zeme pilna ar drazām, tagad arī tuvākā kosmosa apkaime. Tā arī noslīksim savos mēslos.
    Un kas ir ASV lai atļautu vai aizliegtu izvietot tos aparātus izplatījumā? Vai tas nebūtu jālemj kādai starptautiskai organizācijai? Pagaidām jau vieta ir, bet ja katru gadu laižam ap 10 000 to aparātu, drīz arī zeme varēs lepoties ar gredzeniem, ne tikai Saturns.

    Krotow
    23.10.2019 21:29
    Reply to  Kurbads

    Nāksies sūtīt beigto satelītu savācēju robotu, ko šobrīd japāņi taisot, lai savāc šo drazu un nošauj lejā, kur tā ieejot atmosfērā, sadegs. Taču drazu zemajā orbītā problēma patiesībā ir ļoti nopietna un ar tālejošām sekām. Cik no lasītā var saprast, jau tagad zemajā orbītā esot grūti atrast brīvu telpu un vvz kā būs turpmāk. Tā šaujot augšā visu kas pagadās, varam paši sevi ieslodzīt uz šīs planētas burtiski uz vairākiem simtiem gadu pat ja šajā laikā nekas cits netiek šauts augšā.

    LAN
    23.10.2019 23:39
    Reply to  Kurbads

    Pēc 10 gadiem ja neiedarbina dzinēju, tad kaut kādas molekulas no atmosfēras zemajā orbītā vēl ir un pēc 10 gadiem satelīts sadegs krītot caur atmosfēru.

    AC/DC
    24.10.2019 10:54
    Reply to  Kurbads

    30K ir ĻOOOTI daudz satelītu, bet Starlik satelīti būs diezgan zemās orbītās, kas bez korekcijām paši deorbitēs kādu 5 gadu laikā. Normāls Starlink satelītu režīms paredz deorbitēšanu satelīta dzīves beigās.

    Reklāma