Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple no lietotņu veikala izvāc visas e-cigarešu lietotnes

    Jaunākie raksti

    Apple nācis klajā ar paziņojumu, ka piekrīt veselības jomas ekspertiem – e-cigarešu izmantošana ir uzskatāma par veselības krīzes izraisītāju un pat epidēmiju jauniešu vidū. Lai parādītu Apple nostāju, no App Store izņemtas visas ar e-cigarešu izmantošanu saistītas lietotnes.

    Elektronisko cigarešu kaitīgā un līdz šim vēl pietiekami nepārbaudītā ietekme uz sabiedrības veselību ilgtermiņā kļuvusi par aktuālu tēmu atkarības profilakses jomā. Šo cigarešu smēķēšanas problemātika īpaši aktualizējusies pēc neseniem nāves un saslimšanas gadījumiem ASV, kas izsauca plašas diskusijas par patiesajiem elektronisko cigarešu smēķēšanas kaitīguma apmēriem un nikotīna atkarības izplatību.

    Tāpat vērojama tendence, ka veipošana (no angļu val. vape) izplatīta tieši jauniešu vidū un pierādīts, ka  nikotīns (kurš arī atrodas elektroniskajās cigaretēs), izraisa spēcīgu atkarību. Turklāt šobrīd turpinās pētījumi, lai noskaidrotu – vai tabakas karsēšanas iekārtās pildāmās inhalācijas ir bīstamas to lietotāju veselībai savu toksisko īpašību dēļ.

    Apple paziņojis, ka viedtālruņos un planšetdatoros uzstādītās e-cigarešu lietotnes netiks dzēstas piespiedu kārtā, tās turpinās darboties, bet vairs nebūs atjaunināmas vai atkārtoti ielādējamas viedierīcēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    19.11.2019 11:23

    hype train + tabakas industrijas lobijs.

    Kursors.lv
    19.11.2019 11:48
    Reply to  digitalk

    Gan jau, ka nē, bet kā es te vakar lasīju vienā spriedelējumā par tēmu, Apple šoreiz uzkāpj uz diezgan slidenas taciņas. Mums var nepatik elektroniskās cigaretes, bet kamēr tās pašas par sevi nav aizliegtas, ir dīvaini aizliegt tās pavadošās lietotnes no sava App Store.

    Yeah
    19.11.2019 12:19

    Man kā nesmēķētājam gribas tikai uzsist Apple pa plecu. Malači.

    digitalk
    19.11.2019 12:58

    @Kristaps “gan jau, ka nē” — kas tieši nē? amerikas mediju sarīkotā histērija ir klasisks piemērs… ēēē… mediju histērijai :) tālāk citēti tiek tikai nāves gadījumi un tabaknieku industrijas lobētais senators, uz tā tiek balstīti visi spriedumi un pieņemti aizliegumi. jau zināmie izmeklēšanas dati tiek ignorēti vai pieminēti garāmejot.

    Kursors.lv
    19.11.2019 14:08
    Reply to  digitalk

    Par kuru tieši senatoru ir runa? Kuri tieši dati tiek ignorēti?

    digitalk
    19.11.2019 22:19

    piedod, bet mājas darbu tavā vietā es neveikšu, stundu rakājoties internetā pa 2 mēnešu vecām ziņām. es mediju histērijas nedokumentēju, bet ignorēju. vienīgais, kas ir pa rokai viegli atrodams no apraksta pie bigclivedotcom YT video (pats video gan neapskata elektriskās inhalācijas potenciālās problēmas, tāpēc vari netērēt laiku to skatoties): With the recent spate of lung problems and deaths associated with “vaping” I thought it would be useful to look at the actual facts behind their ill-researched scaremongering. In short. the problems were associated with drug cartridges with a random concoction of oils and solvents that have nothing to do with normal vaping. If you have moved from traditional cigarettes (480,000 USA deaths per year) to vaping (very few deaths if any so far) then don’t let the media hysteria encourage you to go back to smoking. I still believe that vaping is much safer. And this video shows the logic behind my reasoning. If you’re younger than 18 then I’m obliged to tell you that I don’t recommend vaping. But I know that won’t stop you, particularly if you see your role models doing it. If you do try it, then avoid nicotine completely. It won’t affect the vaping effect… Read more »

    Kursors.lv
    20.11.2019 07:34
    Reply to  digitalk

    Tas ir tavs nevis mans mājasdarbs. Tu taču piemini kaut kādus senatorus un faktus, kurus patiesībā nemaz nespēj pamatot. Tas nav pareizi.

    Kas attiecas uz veipošanu, tad tur laikam pie vainas ir E vitamīna kaut kāda forma: https://www.the-scientist.com/news-opinion/vitamin-e-acetate-tied-to-vaping-illnesses–cdc-66701

    digitalk
    20.11.2019 09:29

    nope. tu izteici viedokli, es izteicu pretviedokli. tu sāc uzdot papildjautājumus? esi tik laipns un sākumā paskaties atbildes uz tiem pats. kā jau es teicu — es nekonspektēju katru media histēriju, lai pēc tam varētu atreferēt kārtējo sviestu.

    fakts bija manā citātā — saslimušie inhalēja kaktu firmas ražojuma šķidrumu ar THC, t.i., tupa mēģināja “pīpēt zāli” jaunā formā. tevis iedotajā linkā kā reizi ir pieminēts THC vairumā no ņemtajiem paraugiem. tai pašā preses vilnī, kur šo faktu centās nepieminēt, tika plaši citēts karojošs senators (kura vārdu es pat nemēģināju iegaumēt), kurš esot zināms tabakas industrijas lobijs.

    runājot par cēloni, E vitamīna acetāts ir tikai konkrētā plaušu bojājumus izraisošā viela, bet tam ir maz sakara ar iemeslu, kāpēc tā nonākusi plaušās.

    es šo histēriju salīdzinātu ar masveida saindēšanos ar metanolu no “točkas”, tikai tad prese nez kāpēc nebļauj, ka nepieciešams ieviest “sauso likumu”.

    Kursors.lv
    20.11.2019 09:30
    Reply to  digitalk

    Konkrētību vajag vairāk. Citādāk sanāk tādi bla bla bla tipa komentāri.

    Reklāma