Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais Microsoft Flight Simulator cer atrisināt pilotu krīzi

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku gadu pauzes Microsoft paziņojis, ka 2020. gadā gaidāma jauna spēles Flight Simulator versija, kura šoreiz ļoti ieinteresējusi lielās aviokompānijas.

    Kopš iepriekšējās versijas, kura izlaista 2014. gadā būs apritējuši jau gandrīz 6 gadi, un lidošanas nozarei attīstoties, arvien vairāk jūtams pilotu trūkums. Tiek paredzēts, ka nākamo 20 gadu laikā būs nepieciešami 800 000 pilotu, lai apkalpotu gaisa satiksmi. Tādēļ aviolīnijas liek uzsvaru uz to, ka tieši lidošanas simulācijas spēle, spētu sniegt jebkuram interesantam pirmo pieredzi saistībā ar reāla lidošanu, pēc tam sekmīgi startējot par īstu pilotu.

    Reklāma

    Iespējams, tas var likties nedaudz smieklīgi, taču viena no lietām, kas attur cilvēkus no mācībām par pilotu ir tas, ka ja eksāmenu nenokārto divas reizes, tad to vairs nav iespējams izdarīt visu dzīvi. Otra lieta, protams, ir augstā mācību maksa. Piemēram, 2017. gadā savu pilotu akadēmiju atvēra mūsu pašu Airbaltic, sniedzot iespēju kļūt par pilotu Latvijā. Šīs skolas izmaksas ir 79 000 euro. Pasaulē izmaksas svārstās aptuveni 140 000 dolāru (127 000 euro) apmērā.

    Jaunā spēles versija varētu būt kā līdzeklis, kurš ļautu cilvēkiem sajust sevi kā pilotu tieši ar jauniem un mūsdienīgiem lidaparātiem. Novērtēt savas spējas paceļot lidmašīnu vai to nogādājot uz zemes, tādējādi veidojot pārliecību, ka arī reālajā dzīvē tas nav tik sarežģīti.

    Microsoft Flight Simulator vadītājs gan norāda, ka šī vēlme nāk no pašiem lidmašīnu ražotājiem, un spēles mērķis nav tieši saistīts ar pilotu krīzes risināšanu. Taču ja cilvēki tādējādi spēj apzināties savas stiprās puses, tad tas noteikti var kalpot šādā veidā.

    Oficiālais izlaišanas datums gan vēl nav minēts, taču spēle gaidāma 2020. gadā. Jāpiebilst, ka pirmā spēles versija iznākusi jau 1982. gadā, tā kā vēl pēc 37 gadiem tā nav zaudējusi savu aktualitāti.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma