Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums pierāda, ka Mac datoru lietotāji ir produktīvāki darbā

    Jaunākie raksti

    Kompānija IBM otrdien prezentējusi iekšējo pētījumu par datoru lietojumu kompānijā. Tajā atklājies, ka darbinieki, kuri lietojuši kompānijas Apple ražotos Mac datorus, sasnieguši vēlamos rezultātus par 22% vairāk nekā Windows lietotāji. Papildus tam, pārdošanas daļā strādājošie ar “makiem” noslēguši par 16% ienesīgākus darījumus.

    IBM jau 2015. gadā saviem darbiniekiem ļāva brīvi izvēlēties vēlamo datortehniku/operētājsistēmu, lai tādējādi uzlabotu un padarītu efektīvāku darba vidi. Kā arī 2018. gadā kompānija ļāvusi brīvu piekļuvi savam nodrošinājuma kodam tieši uz Mac, lai arī citiem uzņēmumiem būtu iespēja saņemt darbinieku paradumu informāciju.

    Reklāma

    Analizējot darbinieku apmierinātību, šis speciālais pētījums ļāva atklāt, ka 17% Mac lietotāju vēlējās atstāt kompāniju salīdzinot ar Windows lietotājiem. Tāpat 11% Microsoft sistēmas cilvēku pieprasīja papildus programmas savā datorā, salīdzinot ar 5% uz Apple sistēmas.

    Datortehnikas uzņēmums aprēķinājis, ka lai uzturētu 200 000 “ābolīšus”, nepieciešami vien septiņi tehniskie darbinieki, taču tādam pašam skaitam Windows datoriem tie būtu jau 20 cilvēku. Vēl viens faktors par labu Mac dzelžiem bija tas, ka pārēja uz jaunu operētājsistēmu notikusi plūstošāk, jo tā bijusi saprotama 98% darbinieku, salīdzinot ar 86% pārejot no Windows 7 versijas uz Windows 10. Interesants fakts ir tas, ka palīdzība uz vietas bijusi nepieciešama pat piecas reizes mazāk.

    No savas ikdienas pieredzes gribas padalīties, ka īpaši starptautiskās kompānijās ar augstiem drošības standartiem un nereti ļoti lēnu datortehnikas un datorsistēmu nomaiņu, nemaz nespētu iedomāties lietojam tieši Apple produkcijas datorus. Piemēram, lai lietotu speciālu Excel izveidotu papildinājumu, joprojām nepieciešams lietot datoru ar Windows 7, kur nu vēl domājot par “maka” un Excel sadarbību.

    Kāda ir jūsu pieredze ar darba datortehniku, un kādu operētājsistēmu jūs izmantojiet darba vidē?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    14.11.2019 22:19

    Linux noteikti visi 50% .

    KKTK
    15.11.2019 10:34

    * Loģiski, ka produktīvāk, jo ierodoties uz darbu nav – “Bļe kurš manu windausu ir restartējis – man bija nepabeigts darbs atvērts” :D :D
    * Arī vizuāli korporatīvajā vidē ir smukāk, kad cilvēki starp mītiņiem staigā ar aizvētiem kompjiem, nevis atvērtiem Windausiem, jo visiem sen ir iesakņojies mīts, ka sleep windausā nestrādā, kā aizvērsi tā aizies hyberneitā, kas visiem ir atslēgts, jo jātaupa taču vieta, vai arī 10min lādējas iekšā. “Vieglāk” staigāt atvērtu tāfeli :D
    * Nav jākačā adobes pdf akrobāts, kad kāds tev atsūta PDF :D
    * Nav jāzog adobes PDF akrobāts pro, lai padzēstu pāris lapas PDFā :D

    Astro
    18.11.2019 10:21

    Dimžēl grāmatvedis Latvijā nevar izvēlēties ābolu, jo
    visnotaļ pieprasītā Tilde ir tikai windām. Pie tam, lai cilvēks ar šo varētu kaut cik necik pastrādāt, jau gadus 4 atpakaļ biju spiests pirkt samsung evo disku un meklēt sistēmplati, kurā to var iespraust, jo citādi vienmēr kkas ir jāgaida. Ja dienā jāatver 100 faili un pie katra “mazliet” jāpagaida… Kāds tur darbs!
    Tāpēc man reāli rauj ņirga, piedodiet, ka tikai tagad beidzot ļaudis pievērsuši uzmanību M.2 un PCIe,, un ka tas ir ļoti neder spēlīšu dzenātājiem. Kādas spēles!?! Uztaisiet datoru grāmatvedim, tad runājiet par spēlēm… :-)

    Kursors.lv
    18.11.2019 10:26
    Reply to  Astro

    Kas par muļķībām? :) Uzinstalē Windows uz MacBook un lieto specifisku softu, kura autori nejēdz sagatavot Mac datoriem. Vai arī lieto Jumi tīmeklī, jo arī tādu versiju Tilde piedāvā. Neesmu mēģinājis, bet raksta, ka tur ir pilna Jumja funkcionalitāte.

    Reklāma