Web Analytics
More
    Reklāma

    DJI lietotne varētu ļaut katram pieskatīt tuvumā esošus dronus

    Jaunākie raksti

    Reuters ziņo, ka viens no populārākajiem bezpilota lidaparātu ražotājiem DJI strādājot pie lietotnes, kas ļautu katram pašam ar savu viedtālruni pieskatīt tuvumā esošus dronus. Tādējādi katram būtu iespējams rūpēties par savu privātumu, bet vēl arvien šajā jomā būs daudz neskaidrību vēl vairākus gadus.

    Dronu izsekošana notiks ar viedtālruņa lietotni un Wi-Fi palīdzību, vismaz tā ir plānojis DJI. Lietotne spēs parādīt tuvumā esošo dronu skaitu, identifikācijas numurus, atrašanās vietu, pārvietošanās virzienu, ātrumu un augstumu. Lietotne varētu iznākt kaut kad nākamgad, ja vien DJI saņems visas atļaujas.

    Reklāma

    Šāda dronu identifikācija kļūst arvien svarīgāka, bezpilota lidaparātu ražotājiem tiek uzlikti arvien lielāki ierobežojumi un pienākumi, lai dronus nebūtu iespējams izmantot bez pienācīgas īpašnieka noteikšanas. Šobrīd lielākā problēma ar droniem ir privātums, spiegošana un iespēja traucēt komerciālajiem lidojumiem. Lielās lidostas tērē miljoniem dolāru, lai uzstādītu anti-dronu aizsardzību.

    DJI plāno, ka lietotne spēs noteikt tos dronus, kas atrodas līdz 1 km attālumā. Dronu meklēšanas sistēma strādā ne tikai kopā ar DJI ražotajiem droniem, bet arī ar citiem pēdējos gados ražotiem dronu modeļiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Living_Boi
    14.11.2019 20:06

    ok, labi tas ir tikai ar “fabrikas droniem” ,bet ne ar custom-made un tas ir labi.

    Krotow
    14.11.2019 22:38
    Reply to  Living_Boi

    Jā, sacīkšu droniem tas sviests pagaidām nedraud. Cerams, ka tā arī paliks, ja vien piloti nebūs kretīni un publiski nelīdīs uz ambrazūras kā Stīls un viņam līdzīgie.

    Living_Boi
    14.11.2019 23:10
    Reply to  Krotow

    kas ir ambrazūra?

    Living_Boi
    14.11.2019 23:12
    Reply to  Krotow

    iznāk tā, tbs crossfire mierīgi tusē, kamēr fabrikas droni dara nezin ko?
    Man liekas es esmu atklājis par daudz

    Living_Boi
    14.11.2019 23:21
    Reply to  Krotow

    Tu domā Mr Steele?

    Krotow
    14.11.2019 23:59
    Reply to  Living_Boi

    Kāreiz viņu. Un viņa reizēm lidošanu publiskās vietās veidā, kas nav savietojams ar veselo saprātu, par drošību pat nerunājot. Nu man jau patika tas triks ar šosejas tiltu. Taču sastrēguma laikā ar mašīnām utt. un tādā garā. Vnk negribas lai šādu idiotismu dēļ uz mums parāda ar pirkstu, ka “šie ir jālikvidē, lai nemaisās”.

    Living_Boi
    14.11.2019 23:16

    Ir viens čalis kurš nodarbojas ar sacīkšu droniem un piedalās sacensībās, un pats galvenais ir tas, ka bija citi čaļi kas tieši mēģina uztaisīt pret dronu pistoli vai kautko tādu, un viņi prasīja viņam padomus, viņš protams neko neteica (es vismaz ceru), bet tā vispār tas ir bēdīgi, ka tā būs, jo tad vairs nevarēsi publiski lidot kur gribās, bet tas attiecas tikai uz fabrikas droniem, bet gan jau tiks arī līdz custom-made un tad crossfire vairs nebūs tik labs.

    Krotow
    15.11.2019 00:04
    Reply to  Living_Boi

    Bezkaunība nogalināja fraijeru. Ja lido Lucavsalas atpūtas zonā starp kokiem, kad tur neviena nav, nevienam pretenziju nebūs. Taču ja to pašu dara laikā, kad tur ir pilns ar cilvēkiem, kuri atpūšas, tas vairs nav droši un nav jābrīnās ka pēkšņi piebrauc pašvaldības policija. Jāsaprot kad un kur var. Tukšā būvlaukumā, pļavā vai savās mājās vari ārdīties kā gribas.

    Reklāma