Web Analytics
More
    Reklāma

    Yubico atslēga iOS operētājsistēmā prot sadarboties arī ar NFC

    Jaunākie raksti

    Septembrī Apple izziņoja iOS 13 operētājsistēmas versiju, kas beidzot atļāva uzsākt pilnvērtīgi izmantot Near Field Communication (NFC) savienojumu iPhone viedtālruņos. Iepriekš Apple atļāva NFC izmantot tikai nolasīšanai, bet ne datu ierakstam.

    Šobrīd iPhone izmantotāji var kopā ar saviem viedtālruņiem izmantot YubiKey 5 NFC vai Security Key NFC by Yubico atslēgu, lai piekļūtu informācijai lietotnēs un tīmekļa pārlūkos ar YubiKey atslēgas atbalstu.

    Reklāma

    Speciāli iOS lietotājiem izstrādāta arī YubiKey 5Ci atslēga, kas spēj sadarboties ar iPhone 7 un jaunākiem iPhone, ja vien tiem uzstādīta iOS 13 vai svaigāka operētājsistēmas versija. Vecāki iPhone modeļi, iPad planšetdatori un iPod mūzikas atskaņotāji var arī izmantot YubiKey 5Ci atslēgu, jo tai ir Lightning savienojuma iespēja.

    Avotsyubico
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jēkabs Balodis
    12.11.2019 13:57

    Interesanta liekas ziņa par iOS atjauninājumu, kas ļauj izmantot NFC. Etalona nolasīšanas app arī varēs izveidot tad?

    Lauris
    13.11.2019 07:28

    Īsti nesaprotu, ar ko tāda atslēga ir labāka par FaceID vai TouchID? Dzelzis, kuru var nozagt, atšķirībā no sejas un pirkstiem.

    Kursors.lv
    13.11.2019 08:08
    Reply to  Lauris

    Tas ir vienkārši vēl viens faktors, ko var izmantot. Piemēram, datoru pasaulē pagaidām pirkstu nospiedumu nolasīšana vai sejas atpazīšana ir retums. Toties USB porti ir gandrīz visiem datoriem.

    digitalk
    13.11.2019 10:28

    un arī NFC nolasītāji daudzos biznesa klases portatīvajos.

    Reklāma