Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes paziņo par elektrificētu G-klases auto

    Jaunākie raksti

    Iepriekšējā nedēļā tika paziņota informācija par jaunu Teslas modeli – pikapu, tā arī Mercedes-Benz boss nācis klajā ar paziņojumu par to, ka mūsu platuma grādos zināmais G-klases apvidnieks tiks pie savas elektro versijas un pievienosies Štutgartes kompānijas elektriskajai sērijai, kuru nosaukumi sākas ar EQ. Elli nu oficiāli var uzskatīt par aizsalušu!

    Kā atzīmējis Daimler vadītājs Olu Kalleniuss savā Twitter kontā, tad bijušas domas pat par šī modeļa ražošanas pārtraukšanu, taču nu šim masīvajam Gelandewagen atvēlēta nozīmīga vieta elektroauto ķēdē tieši Daimler sakarā. Un tas būšot pēdējais no kura kompānija atteiksies, tādējādi turpinot savu ceļu uz vismaz 10 modeļu elektroauto piedāvājumu līdz 2022. gadam.

    Netiek sniegta plašāka informācija par tehnisko specifikāciju, taču būs interesanti to novērtēt, kad tā parādīsies, jo šobrīd mašīna jau sver 2,5 tonnas un tai noteikti būtu jāsver vairāk vien uz bateriju rēķina. Tas būs izaicinājums ražotājam, lai sabalansētu jaudu, svaru un pieejamo nobraukuma distanci.

    Šobrīd ir iespēja iepazīties ar vienu G-klases elektrificēto piemēru, kurš pieder pašam Arnoldam Švarcenegeram un ticis pārveidots pateicoties kompānijai Kreisel. Šī modifikācija daļēji bijusi kā pilotprojekts, par iespējamo apvidnieka elektrifikāciju, braukājot ar to pa Kalifornijas apgabalu Ārnija gadījumā. Šis elektroauto spējīgs nobraukt 300 km un sasniegt maksimālo ātrumu 183 km/h, kas ir visai atzīstams rezultāts priekš tādas “kastes”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma