Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Indijā ļauj saņemt tiesības ar telefona palīdzību

    Jaunākie raksti

    Kompānija Microsoft radījusi risinājumu, kas ļauj šoferiem Indijā iegūt braukšanas apliecību vien izmantojot telefonu, kurā instalēta speciāla aplikācija. Tas viss tiek panākts ar mākslīgo intelektu (AI).

    Šonedēļ jau paspējām pieskarties bilžu apstrādei izmantot AI iespējas, un Microsoft ir attīstījis savu risinājumu HAMS (angliski harnessing automobiles for safety), ko latviski varētu tulkot kā automašīnu pakļaušanu drošības nolūkos. Kaut arī sakotnēji šis AI risinājums tika izstrādāts kā ērts rīks, lai analizētu braukšanas un tieši vadītāja datus, taču beigu beigās tas izveidojās kā pakalpojums un iespēja.

    Reklāma

    HAMS pilotprojektā tiek izmantots braukšanas eksāmenā vienkārši pieliekot telefonu tik ierastajā vietā pie loga uz speciālā turētāja, lai aizmugurējā kamera redzētu ceļu, bet priekšējā kamera vadītāju. No tā izriet, ka braukšanas eksāmenā aplikācija spējīga izsekot visām nepieciešamajām darbībām, kuras jāveic vadītājam. Tā ir spējīga noteikt, vai vadītājs ir veicis manevrus ar galvu pirms pagrieziena izdarīšanas. Tāpat noteikt ievēroto distanci, redzēt joslu maiņu, pareizu apļveida krustojuma izbraukšanu, kā arī cik kustību ir veikts, lai veiktu parkošanos. Visu šo vēl spējot izdarīt ar vidējas klases telefonu, ko uzsver pats Microsoft, ka ir rasti risinājumi, lai efektīvi izmantotu pieejamos resursus. Kompānijas plānos jau ir jaunu uzdevumu risināšana ar HAMS. Piemēram, braukšanas apmācību veidošana.

    Runājot par HAMS tehnisko pusi, tad sistēma ir spēcīga ar to, ka spēj darbināt un izmantot vairākus sensorus reizē. Piemēram, ar iebūvēto akselerometru, telefons ir spējīgs noteikt strauju bremzēšanu, tanī pat brīdī aizmugurējai kamerai sākot analizēt distanci pret priekšējo auto, kā arī novērtēt cik noguris izskatās vadītājs.

    Šis ir labs piemērs kā ikdienā iespējams izmantot AI risinājumus, padarot to krietni ērtāku un pieejamāku. Piemēram, pēc SaveLIFE datiem 59% indiešu nemaz nekārto braukšanas eksāmenu, jo process, lai līdz tam nokļūtu ir ļoti sarežģīts. Un kā zināms, ka Indija šobrīd ir tieši viens no visstraujāk augošajiem tirgiem pasaulē, mudinot un ieinteresējot lielos tehnoloģiju gigantus radīt risinājumus attiecīgajai ekonomikai un valstij. Atzīstams fakts, ka šo risinājumu radījuši tieši indiešu zinātnieku grupa no Microsoft.

    Kompānija Google arī ir rīkojusies ņemot vērā Indijas tirgus īpatnības, radot speciālu YouTube Go versiju, kura spējīga video rādīt pat bez interneta pieslēguma vai to saglabāt tālrunī. Pats Microsoft ir palīdzējis vēl vienā projektā saistībā ar datu analīzi Indijas slimnīcām sirds slimību prognozēšanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    03.11.2019 15:58

    Kamēr Latvijā CE kategorijai ir jāatsēž autoskolā klausoties to pašu ko stāstīja liekot C kategoriju un 95. kodu.

    Reklāma