Web Analytics
More
    Reklāma

    NVidia spēj uzlikt tava suņa smaidu uz jebkura cita suņa bildes

    Jaunākie raksti

    Kompānija NVidia prezentējusi jaunu mākslīgā intelekta piemēru ar bilžu pārveidošanu, kura nosaukums ir “GANimal”. Tā ir iespēja pielikt sava iemīļotā dzīvnieka smaidu uz cita dzīvnieka.

    Lai izveidotu šādu sistēmu ir izmantots GAN (angliski general adversarial network), tīkls, kurš sākumā iemācās pārveidot nepieciešamo bildi par vēlamo, taču laika gaitā ar uzkrāto informāciju spēj uz jebkuras bildes izveidot gatavo rezultātu. Sistēma gan reizē vienkārši pārveido esošo par nepieciešamo, gan mēģina saprast vai jaunais patiešām ir līdzīgs nepieciešamajam. Labs piemērs ir tāds, ka naudas viltotāji vēlas izveidot vislabāko viltoto naudu, bet policisti spēt to atpazīt.

    Reklāma

    Jāatzīst, ka NVidia piedāvātais risinājums ir pietiekami precīzs. Zemāk redzamajā bildē redzams, ka suņa smaida vaibsti no pamata bildes ļoti precīzi attēlojas dažādu citu sugu dzīvniekos. Interesanti, ka lācim redzamajā foto ir dzeltena mēle, kas norāda uz sistēmas šī brīža neprecizitāti un attīstības virzienu.

    Var rasties jautājums, kur gan šo tehnoloģiju varētu izmantot. Piemēram, kino industrijā izanalizēt suņu kustības darot kādus trikus un tad tās pieliekt klāt tīģeriem, padarot tos precīzākus. Tātad risinājuma potenciāls ir kopēt kaut ko mums viegli pieejamu un attiecināt vai pavairot uz kaut ko sarežģītāku.

    Šādas iespējas liek atcerēties nu jau laikam par vecu saucamo filmu “Faceoff” ar Nikolasu Keidžu un Džonu Travoltu galvenajās lomās, kuriem tajā tiek fiziski samainītas sejas. Un tad tik sākoties piedzīvojumiem.

    Vai kāds ir izmēģinājis šo rīku un vēlas padalīties ar iznākumu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma