Web Analytics
More
    Reklāma

    Luminor ievieš ieguldījumu platformu: piedāvā ieguldīt tūkstošos akciju, obligāciju un fondu

    Jaunākie raksti

    Luminor ir ieviesusi ieguldījumu platformu, kas piemērota klientiem ar dažādiem pieredzes līmeņiem. Luminor Investor platforma ir viegli lietojama un tajā iespējams veikt ieguldījumus vienkāršos un plaša spektra finanšu instrumentos, sākot ar 100 eiro.

    „Mājsaimniecību ieguldījumu apjomi Baltijā ir piecreiz zemāki nekā vidēji Eiropas Savienībā. Daļēji tas skaidrojams ar ieguldījumu procesa sarežģītību, ar to, ka investīciju nozarē mērķauditorija visbiežāk ir turīgi klienti, turklāt sava loma ir arī augstajām minimālo ieguldījumu summām,” saka Kerli Gabrilovica, Luminor vadītāja Latvijā.

    Reklāma

    Luminor Investor ir platforma, kas izstrādāta sadarbībā ar Skandināvijas partneriem un sniedz ērtu lietotāja pieredzi arī klientiem bez priekšzināšanām, padarot ieguldīšanu vēl pieejamāku. Ieguldījumu platforma piedāvā vairāk nekā 12 000 akciju, 800 biržā tirgoto fondu (ETF), 400 ieguldījumu fondu un 120 obligāciju, kas visi ir rūpīgi izraudzīti, izslēdzot sarežģītus instrumentus.

    Lai ieguldītāji saņemtu skaidru priekšstatu, kādas būs izmaksas, šajā platformā ir pieejama uzskatāma un savā starpā salīdzināma informācija par komisijas maksām.

    Pieredzējuši ieguldītāji novērtē piekļuvi visaptverošiem uzņēmumu finanšu datiem, ziņām un vēsturiskajiem rezultātiem. Ieguldījumu platformā bez maksas būs pieejams līdz šim vēl Baltijas valstīs nebijis ieguldījumu datu apjoms.

    Lai sāktu lietot Luminor Investor platformu, nepieciešams veikt trīs vienkāršus soļus – atvērt ieguldījumu kontu www.luminor.lv/investor, noslēgt Luminor Investor līgumu un sākt ieguldīt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Muah
    11.10.2019 10:04

    šitas izskatās pēc tā, kas Swedbankā ir jau vismaz 10 gadus

    Kāds
    11.10.2019 13:12

    Ehh.. Un tipiskās atrunas – “Ieguldījumi ir saistīti ar risku un var radīt gan peļņu, gan zaudējumus. Ieguldītājiem rūpīgi jāizvērtē sava finansiālā situācija, lai izprastu saistītos riskus un nodrošinātu savas situācijas atbilstību pirms jebkādu ieguldījumu veikšanas, ieguldījumu pārtraukšanas vai jebkādu darījumu slēgšanas. Ieguldītājs uzņemas atbildību par pieņemtajiem ieguldījumu lēmumiem, tāpēc pirms lēmuma pieņemšanas jums jāiepazīstas ar visiem dokumentiem, fondu prospektiem, finanšu instrumentu prospektiem, finanšu instrumentu un ar tiem saistīto risku aprakstiem, kā arī ar citiem ieguldītāju aizsardzības dokumentiem (..).”

    Būtu interesanti, ja būtu platforma, kurā ieguldījumu pārvaldītājs uzņemtos riskus, saistības par savām izvēlēm/ieteikumiem. Citādāk gudrinieki paņem komisijas maksu no Tevis par savu darbu, bet beigās paliec mīnusos, jo, redz, izdarīji nepareizo izvēli.

    Šis ne tik daudz par konkrēto produktu, bet ieguldījumu pārvaldītājiem vispār (e.g. pensiju fondi).

    Mārtiņš
    11.10.2019 22:21
    Reply to  Kāds

    Twino, saprātīgi atlasot, var ieguldīt pasākumos, kuros daļa no ieguldījuma pieder organizatoram, tāpēc, teorētiski, ir lielākas izredzes, ka organizators pats spiedīs uz to, lai būtu pozitīvs rezultāts. Taču problēma – kāds gudrinieks papētīja Twino lielāko dalībnieku saites… un secināja, ka lielākā daļa esot pārāk cieši saistīti, lai Twino varētu panākt patiešām stabilu diversifikāciju. Tātad, var sanākt situācija, ka visi iesaistītie reizē nobrūk un aizlaižas ar jau sapelnīto, kamēr ieguldītāji no malas paliek tikai ar zaudējumiem. Bet nu pagaidām par Twino ziņo, ka var saregulēt automātiskos rīkus tā, ka neko nedarot, būs ~10% peļņa. Ja gribi vairāk, nāksies vairāk riskēt.

    LAN
    11.10.2019 23:44

    O jā, jau kādu nedēļu izmantoju Revolut iespēju bez komisijas maksām iegādāties akcijas, strādā tiešām labi! Kādas ir tās Luminor priekšrocības tā arī nesapratu – nauda uzreiz ieripo kontā pēc akciju notirgošanas vai kas?

    Znatoks
    12.10.2019 21:23

    Visus juridiskos klientus aizbiedējuši, tagad ķeras pie privātājiem “investoriem”. Paldies Blackstone.

    Reklāma