Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa brīdina dalībvalstis – 5G tehnoloģiju piegādātājus jāizvēlas uzmanīgi

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija norādījusi, ka mobilo sakaru operatoriem būtu uzmanīgi jāizvērtē 5G sakaru tehnoloģiju piegādātājus, ja šie piegādātāji atrodas ārpus Eiropas. Eiropas Komisija uzsver, ka 5G tehnoloģijas būtiski palielinās tīklā esošo ierīču skaitu, kā arī tiks pārsūtīts liels apjoms ar datiem, kuriem nebūtu jānonāk svešās rokās.

    Ļoti ātra tīmekļa pieejamība būtiski palielinās drošības riskus, jo tīklā būs saslēgti dažādi valstu un pašvaldību sniegtie pakalpojumi, kā arī 5G, visticamāk, apkalpos viedos luksoforus, tīmeklī būs novērošanas kameras u.tml.

    Reklāma

    Eiropas Komisija nav konkrēti ar pirkstu ne uz vienu 5G sakaru tehnoloģiju ražotāju norādījusi, bet visiem ir skaidrs, no kuras puses vējš pūš. Eiropas Komisija nevēlas, lai sakaru operatori kļūtu atkarīgi no viena piegādātāja, kas varētu novest pie netīšas vai pat tīšas tīkla ievainojamības. Eiropa gan izsakās maigāk par ievainojamību: vulnerability – either accidental or otherwise.

    Vairāki 5G sakaru tehnoloģiju piegādātāji atrodami tepat Eiropā – Zviedrijā ir Ericsson un Somijā ir Nokia. Dažādas tehnoloģijas nodrošina arī Cisco (ASV) un Samsung (Dienvidkoreja).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    11.10.2019 14:59

    Interesanti, ka no pieminētajiem 5G sakaru tehnoloģiju piegādātājiem, vienīgi Cisco EU ir pieķerts spiegošanā :D

    Reklāma