Web Analytics
More
    Reklāma

    Gartner: viedierīču tirgus jau atkal piedzīvo kritumu

    Jaunākie raksti

    Tirgus izpētes uzņēmums Gartner publicējis savas aplēses par norisēm viedierīču tirgū. Gartner uzskata, ka šogad atkal elektronisko ierīču tirgus būs sarucis, rukums nav liels, tas tiek lēsts aptuveni 3.7% apmērā, bet pat globāliem mērogiem absolūtie skaitļi būs iespaidīgi.

    Galddatoru, klēpjdatoru un viedtālruņu kopējais pārdošanas apjoms 2019. gadā saruks līdz 2.139 miljardiem vienību. Gartner uzskata, ka šis gads noslēgsies ar lielāko pārdošanas kritumu viedtālruņu tirgus vēsturē. 2018. gadā tika piegādāti 1.813 miljardi viedtālruņu, šogad piegādes sasniegs vien 1.745 miljardus.

    Reklāma

    Galddatoru un klēpjdatoru tirgus ir salīdzinoši niecīgs, bet arī te gaidāmi kritumi. Galddatoru un klēpjdatoru piegāžu apjomi 2018. gadā bija 195.3 miljoni vienību, bet šogad tiek plānots piegādāt 187.2 miljonus. Nākotne nav neko spoža, jo 2020. gadā gaidāmi aptuveni 177.5 miljoni piegādātu datoru.

    Gartner norāda, ka ražotāji nevar paļauties uz pircēju vēlmi iegādāties jaunas ierīces, jo paši nepiedāvā neko būtiski uzlabotu. Tie paši Intel procesori tikai maina nosaukumus, nevis ražošanas tehnoloģijas. Gartner pieļauj, ka 5G varētu tuvāko piecu gadu laikā radīt pieprasījumu pēc jauniem viedtālruņiem, bet daudz izšķirs 5G sakaru tīklu pieejamība valstīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    30.09.2019 11:10

    Pieprasījums varētu būt arī pēc lokaniem telefoniem. Kā nekā tā ir jauna mantiņa, ko katrs gribēs palocīt. Bet kamēr vien tur daži cipari mainās man personīgi neinteresē naudu tērēt uz jaunu telefonu. It īpaši, ka arī vecais telefons pilda savas funkcijas pietiekami labi.

    Krotow
    30.09.2019 11:17

    5G ar visu lielāko datu pārraides ātrumu pēc būtības neko nemainīs, ja nebūs “gudro” ierīču, kas to var izmantot. Un protams, ka jaunas ierīces nepirks, ja lietošanai konceptuāli nekas nemainās.

    Pie kam nevajadzētu aizmirst par remonta iespējām esošajām ierīcēm. Tie paši ražotāji varētu piepelnīties, tirgojot oriģinālos remontkomplektus un daļas internetā. Vismaz ekrānu nomaiņai būtu lielāka garantija tikt pie oriģināla, nevis krutkas ar štruntīgu kontrastu un cauri ekrānam spīdošiem aizmugures apgaismojuma LEDiem (kas vienam otram modelim reizēm ir vienīgais nomaiņas variants).

    Reklāma